Benq-Siemens C81: Elegance a multimédia v jednom

1

Těsně před zahájením veletrhu CeBIT uvedla společnost Benq-Siemens mnoho novinek. Za zmínku rozhodně stojí nový multimediální telefon s označením C81. Tento telefon nabídne multimediální funkce jako je například podpora paměťových karet, hudební přehrávač atd.

Nový Benq-Siemens C81 zaujme na první pohled především velmi povedeným třpytivým designem v černé barvě. Po podrobnějším prozkoumání zjistíte, že nejenom design dělá tento telefon neobyčejným. Překvapí především rozsáhlými multimediálními funkcemi, které opravdu stojí za řeč.

Překvapí multimédii

Podle Benq-Siemensu je tento telefon určen především pro mladé lidi, čemuž funkce telefonu přesně odpovídají. Benq-Siemens C81 toho umí opravdu hodně. Je tu především integrovaný 1,3 megapixelový fotoaparát, který také může sloužít k nahrávání videa. Zvláštní funkci obstarává v telefonu aplikace PictBridge, která se stará o přímý tisk z telefonu tiskárnou podporující Bluetooth. Nesmím také zapomenout na kvalitní displej s 262 144 barvami. V Benq-Siemensu také najdete integrovaný hudební přehrávač, který si poradí formáty, jako jsou MP3, AAC, AAC+ a také AAC++. Konečně také může bežet na pozadí a vy si v klidu můžete vyzvedávat maily vestavěným e-mailovým klientem nebo třeba posílat MMS a poslouchat přitom hudbu s dodávanými bezdrátovými stereo sluchátky Headset Bluetooth Stereo HHB-750. Přehrávač podporuje třídění písniček podle názvu interpreta, alba nebo žánru. Výrobce zaručuje velmi kvalitní zvuk reproduktoru, za který se potom v autobuse nebudete stydět.

Ani technologie není zastíněna

Telefon samozřejmě obsahuje technologii EDGE, třídy 10. Do telefonu vložíte paměťové karty typu RS-MMC a v balení je standartně dodávána o kapacitě 128 MB, na kterou se teoreticky vejde až 10 hodin hudby. Zajímavá je také navigační aplikace JENTRO, ale o podpoře GPS velmi pochybuji. Nejspíše se bude jednat o aplikaci, do které se zadá kompletní trasa cesty a pak ji později využijete. Synchronizace je samozřejmá, a to buď přes USB kabel nebo pomocí Bluetooth. Infraport bude zřejmě chybět. Mezi podporované technologie se také zařadila nezvyklá S.O.A., která je u Benq-Siemensu velikou novinkou.

Klíčová bude ale cena

Cena bohužel není zatím stanovena, ale jinak se jedná o velmi kvalitní telefon, který je přesně určen pro generaci teenagerů, ať už stylovým designem, tak i funkcemi, kterými je přímo nabitý. Záleží jen na ceně a názorů ostatních lidí.

Technické parametry

Rozměry104 x 46,5 x 17,7 mm
Váha90 gramů
Pohotovostní dobaaž 300 hodin
Doba hovoru300 minut
Podpora sítíGSM 900 / 1800 / 1900
Doba nabíjeníméně než 2 hodiny
Dodávaná baterieLi-lon 820 mAh
Displej132 x 176 pixelů, 262 144 barev, TFT
Fotoaparát1,3 Mpx, 5x digitální zoom
PřipojeníUSB kabel (2.0), Bluetooth
Paměť telefonuaž 23 MB
Dodávaná paměťová kartaRS-MMC 128 MB
EDGE / GPRStřída 10
E-mailový klientSMTP, POP3
Herní technologieJava 2.0

zdroj: Benqmobile.com