Barevná střední třída ála Alcatel: to je čtveřice One Touch Pop

4

Útokem bere Alcatel kompletní střední třídu mobilních telefonů. Představil čtveřici telefonů, které sdružil do řady One Touch Pop. Nejlevnější model se nazývá T´Pop, prostřední S´Pop a nejvyšší M´Pop a X´Pop. Všechny spojuje operační systém Android a pestrobarevné varianty, z nichž si vybere opravdu každý.

Alcatel One Touch X´Pop

Nejvýše postavený model řady Pop by se mohl dostat do přímé konfrontace se současnými modely LG Optimus L9 a Huawei Ascend G600. Nabízí totiž také velký, konkrétně 4,5palcový, displej s rozlišením 960 x 540 pixelů. Jednoznačnou výhodou je už Android ve verzi 4.1 Jelly Bean, o jehož běh se stará dvoujádrový procesor s taktem 1 GHz. Lehce už zamrzí menší paměť RAM s 512 MB.

Fotoaparát nabídne standardních 5 megapixelů a pro potřeby je připravena i čelní kamerka s VGA rozlišením. Interní paměť o neznámé velikosti rozšíříte snadno pomocí microSD karet. Pokud vás One Touch X´Pop zaujal, mám pro vás přímo skvělou zprávu. Do prodeje by měl vstoupit ještě tento měsíc. Otazníky však visí nad dostupností na trzích a neznámá je rovněž cena. My ji však tipujeme na zhruba 6 000 Kč.

Alcatel One Touch M´Pop

Přechod mezi velkým modelem X´Pop a menším S´Pop usnadní model M´Pop. Nabídne pro mnohé ideální úhlopříčku displeje rovné čtyři palce. Rovněž rozlišení je plně dostatečných 800 x 480 pixelů. Ve výbavě potěší stále Android 4.1 Jelly Bean. Kombinace jednojádrového procesoru 512 MB RAM už ale oslavy krotí.

Alcatel One Touch X´Pop

Zadní fotoaparát nabízí 5 megapixelové rozlišení, přední si musí vystačit s VGA rozlišením. Podpora paměťových karet je samozřejmostí. Dostupnost prozatím známa není, cenu odhadujeme na zhruba čtyři až pět tisíc korun.

Alcatel One Touch S´Pop

Třetí model se zařadí mezi telefony s cenovkou zřejmě okolo tří a půl až čtyř tisíc korun. Důkazem budiž 3,5palcový displej s rozlišením 320 x 480 pixelů. Nejde o žádnou hitparádu, nicméně o současnou klasiku. I přes zařazení do nižší střední třídy nechybí Android 4.1 Jelly Bean, jehož plynulost by měl zajistit jednojádrový procesor taktovaný na 1 GHz. I tentokrát zde figuruje 512 MB RAM, což je v této kategorii dostatečná hodnota.

Alcatel One Touch S´Pop

Výrazněji se šetřilo na fotoaparátu. Rozlišení spadlo jen na 3,2 megapixelů. Nemusí se však nutně jednat o katastrofu. V další výbavě nechybí přední VGA kamerka či slot na paměťové karty micro SD. Dostupnost modelu One Touch S´Pop je v plánu na únor, avšak prozatím jen na vybraných asijských trzích.

Technické parametry Alcatel OneTouch S'Pop

Kompletní specifikace
Konstrukce115 × 61,2 × 12,2 mm, 122 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 3,5" (320 × 480 px)
Fotoaparát3,2 Mpx (2 048 × 1 536), video: 640 × 480 px, 30 FPS
ChipsetCPU: 1×1 GHz
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 4 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ?
Operační systémAndroid 4.1
Akumulátor1 400 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
DostupnostQ1 2013, 2 990 Kč

Alcatel One Touch T´Pop

Poslední model z rodinky Popů už spadá spíše mezi low-endy. Přesto však se svým vybavenějším bratříčkem sdílí displej. Pro připomenutí tedy úhlopříčka 3,5 palce a rozlišení 320 x 480 pixelů. Alcatel nicméně kárám za použití prastarého Android 2.3 Gingerbread, ten by se už v novém telefonu objevovat neměl. Však i konkurence dokáže v levných telefonech nabízet Android 4. Zachován zůstal alespoň jednojádrový procesor s taktem 1 GHz. Radost neudělá dále paměť RAM. 256 MB je příliš málo.

Fotoaparáty se shodují s vyšším modelem. Zadní nabízí 3,2 megapixelů, přední 0,3 megapixelů. Interní paměť bude možné rozšířit paměťovými kartami micro SD. Dostupnost Alcatelu One Touch T´Pop je v plánu na tento měsíc, avšak zatím jen v Asii. Cenu lze odhadovat na zhruba tři tisíce korun.

Zdroje: engadget.com, bgr.com

Diskuze ke článku
Michal
Hezké... I když předchozí řada (Scribe X, Idol Ultra) zaujala mnohem více. Kupce si to ale určitě najde...
Velký
Škoda té velikosti, být to do 3,7 palce, tak snad, ale takto....
Tomáš
ALCATEL, sa mi začína páčiť :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze