Back Tap: nová funkce z iOS 14 vám umožní ovládat iPhone „ťukáním“

10
Back Tap: nová funkce z iOS 14 vám umožní ovládat iPhone „ťukáním“
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Mezi novinkami najdeme schopnost rozpoznání okolních zvuků
  • Nově lze spouštět funkce poklepáním na záda

iOS 14 přináší více než 190 menších či větších novinek, mezi nimiž najdeme také na první pohled nenápadnou funkci „Back Tap“ (poklepání na záda). Ta uživatelům umožní nastavit spuštění předem přiřazené funkce k dvojitému/trojitému poklepání prstem na záda iPhonu. Velkou výhodou je, že si takto můžete spustit i zkratku „naprogramovanou“ přesně podle vašich potřeb a telefon zaregistruje „ťukání“ i s nasazeným ochranným pouzdrem.

Další zajímavou novinkou užitečnou zejména pro hluché je funkce rozpoznání okolních zvuků. iPhone tak dokáže uživatele upozornit, pokud v jeho okolí zaznamená tekoucí kohoutek, požární alarm nebo třeba plačící dítě. Mezi další novinky patří vylepšené widgety, knihovna aplikací, obraz v obraze nebo funkce App Clips. Názornou ukázku najdete v našem videu.

Diskuze ke článku
End
Revoluce :D
Ing. Anton
O tomto je apple a iOS, o inovaciach. Kazdym updatom je vase zariadenie lepsie a lepsie, predlzuje sa jeho moralna zivotnost. Ked ste si v roku 2015 kupili iphone, o tri roky to nebol stary sunt, ale akoby novy telefon ktory ma nove funkcie. Bateria v iphonoch drzi ukazkovo. Taky iphone SE 2020 s cca 1800 mAh porazi vo vydrzi Xiaomi mi 9 Se ktory ma 3000 mAh. Apple nie je o hrubych parametroch a pretekany sa kto ma v mobile viac ramky a jadier cpu. Apple je o symbioze HW a SW ktora je na TOP urovni.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze