Aukce o 5G se zúčastní 7 subjektů. Jeden z horkých favoritů to ale vzdal

Aukce o 5G se zúčastní 7 subjektů. Jeden z horkých favoritů to ale vzdal
Fotografie: pixabay.com
  • Do výběrového řízení za účelem udělení práv k využívání rádiových kmitočtů pro zajištění sítí elektronických komunikací v kmitočtových pásmech 700 MHz a 3400–3600 MHz se přihlásilo 7 uchazečů
  • Překvapivě jsme se ale dozvěděli, že mezi nimi chybí ČEZ

Jak informuje Český telekomunikační úřad v tiskové zprávě, dnešního dne proběhlo za účasti notáře otevírání obálek s přihláškami do výběrového řízení za účelem udělení práv k využívání rádiových kmitočtů pro zajištění sítí elektronických komunikací v kmitočtových pásmech 700 MHz a 3400–3600 MHz, které bude nadále probíhat dle předpokladů. Ve stanovené lhůtě podalo přihlášku celkem 7 uchazečů. V souladu se zákonem o elektronických komunikacích a podmínkami výběrového řízení nebude Úřad v této fázi jména konkrétních uchazečů zveřejňovat.


Server e15.cz nicméně přišel se zprávou, že se aukce neúčastní jeden z horkých favoritů na získání kmitočtů – ČEZ. Webu e15.cz to potvrdil i mluvčí společnosti Ladislav Kříž s tím, že se společnost bude soustředit spíše na rozvoj virtuálního operátora Mobil od ČEZ, který funguje v síti O2.


Český telekomunikační úřad současně informoval o tom, že všechny požadavky na vydání předběžných opatření, podané u soudu s cílem zastavit proces výběrového řízení, jsou již zamítnuty, a žádný z operátorů tak u Městského soudu v Praze se svou žádostí neuspěl. Pokud budeme spekulovat o tom, které firmy se aukce zúčastní, lze téměř s jistotou jmenovat O2, Vodafone a T-Mobile. Velmi pravděpodobná je i účast často skloňovaných subjektů Nordic Telecom a Sazka Mobil, mluví se také o virtuálním operátorovi Poda.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze