AT&T slibuje HTC One (M8) s Windows již brzy

6

Americký telefonní operátor posílá pozvánku na 7. listopadu, kdy začne ve své síti obchodů prodávat verzi HTC One (M8), která však není poháněná Androidem, ale operačním systémem Windows Phone. To by samo nebylo pro české zákazníky tak zajímavé, ale ukazuje to jeden pozitivní trend.

HTC One (M8) s Windows Phone bylo představeno v srpnu a v základu se příliš neliší od svého sourozence s Androidem. Najdeme zde stejný čipset Qualcomm Snapdragon 801 se 4jádrovým procesorem na frekvenci 2,3 GHz, 2 GB RAM a 32 GB interní paměti na vaše data. Displej je typu Super LCD 3 a má FullHD rozlišení. Dalo by se tak říct, že telefony sjíždějí z výrobní linky současně a jen se rozdělují do dvou krabic, které jsou označené „Android“ a „Windows Phone“.

Pozitivní zpráva i pro našince je ten fakt, že jsme se dočkali prodeje u dalšího operátora. Původně měl telefon prodávat pouze Americký Verizon a mělo se jednat o jakýsi pokus, jak jsou zákazníci ochotni kupovat smartphony se značkou HTC a s Windows na palubě. Experiment proběhl, zdá se, úspěšně, a tak se prodej rozšiřuje k dalšímu operátorovi, podle zatím neověřených informací by se měl do konce roku připojit i americký T-Mobile.

HTC One (M8) for Windows

Znamená to tedy, že se v dohledné době dočkáme celosvětové distribuce telefonů HTC s Windows Phone? Věci asi nepůjdou tak rychle, HTC se teprve trochu otřepalo z vleklé finanční krize, a tak na nějaké velké experimenty asi nemá ještě náladu ani prostředky. Pokud vše bude dobře pokračovat, v příštím roce bychom se bohatšího portfolia telefonů s Windows Phone mohli dočkat snad i my.

Zdroje: att.com

Diskuze ke článku
Satai
Daji se nekde najit prodeje? Docela by mne zajimalo, zda je nekdo kupuje, nebo je to jenom pro HTC sance prisat se na marketingove prachy od MS.
kleinak
Za mě VELKÉ PLUS, konečně jiný a pořádný výrobce. HTC M8 je hezké, uvidíme jak se WP bude dařit u tohoto kousku,ale za co MÍnus, je opět a stále stejná písnička, ohledně paměti. Proč modely skoro základní L520, 620, 630, 730 atd mají slot na pam. kartu a takové přístroje jako L920, 925,930, 1020 atd, které by to potřebovali nemají slot, proč tomu tak je, to opravdu nevím a nejde mi to do hlavy. Mám L1020 a tam mě paměť 32Gb nestačí, je sice ještě s 64Gb pamětí, ale je podstatně dražší a není všude. Dokonce L925 začíná s 16Gb pamětí, to je prostě opruz.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze