HTC One (M8) for Windows představeno: zatím pouze pro Verizon

54

HTC se konečně rozhoupalo a po delší době přináší telefon s Windows Phone. Navíc se jedná o velmi dobře známý model, kterým je HTC One (M8), nyní tedy dostupný i s operačním systémem Windows Phone. Telefony sdílejí prakticky všechno od vzhledu, dvojice reproduktorů, přes dva zadní fotoaparáty až po vnitřní výbavu.

Jestli čekáte na high-endový model s operačním systémem Windows Phone, a nechce se vám kupovat telefon od Nokie, pak nastal váš čas. HTC představilo svůj nový skvost, který se jmenuje HTC One (M8) for Windows. Trochu těžkopádné jméno neskrývá nic jiného, než HTC One (M8) s operačním systémem Windows Phone 8.1. Zatím si ho ale koupí pouze Američané, kteří jsou zákazníky operátora Verizon.

První HTC s Windows Phone po dvou letech

Zatím poslední telefony od HTC, které měly Windows Phone, jsou již dva roky staré. Tak dlouho se HTC zaměřovalo na segment Android telefonů a ignorovalo Windows Phone. Novinka HTC One (M8) for Windows ale značí možný návrat k systému od Microsoftu a možná se tak dočkáme dalších telefonů, které poběží právě na Windows Phone.

HTC One (M8) for Windows

Pokud ale čekáte nějaké razantní změny oproti Android verzi One (M8), budete na omylu. One (M8) for Windows je prakticky dvojčetem One (M8), a to se vším všudy. Jediný rozdíl je v softwaru a nápisech na telefonu, které nyní hlásají „HTC Windows Phone“ a logo operátora Verizon, který má prozatím exkluzivní dohodu s HTC a je tak jediný operátor na světě, který telefon prodává.

Dvojčata z jedné linky

One (M8) for Windows (mimochodem bychom preferovali název ve stylu W8, ale to je samozřejmě rozhodnutí HTC) je v přímém porovnání k nerozeznání od HTC One (M8). Zepředu vám bude zvuk servírovat dvojice reproduktorů BoomSound a velký, 5palcový, displej. Na zádech potom najdeme dvojici fotoaparátů, logo výrobce, logo a nápis Windows Phone a logo Verzion a 4G.

Přední strana telefonu

Ani uvnitř telefonu nedošlo ke změnám a najdeme zde stejný čipset Qualcomm Snapdragon 801 se 4jádrovým procesorem na frekvenci 2,3 GHz, 2 GB RAM a 32 GB interní paměti na vaše data. Displej je typu Super LCD 3 a má FullHD rozlišení. Dalo by se tak říct, že telefony sjíždějí z výrobní linky současně a jen se rozdělují do dvou krabic, které jsou označené „Android“ a „Windows Phone“.

Exkluzivita Verizonu

HTC je určitě ostražité a v současné době si kvůli finančním potížím nemůže dovolit riskovat uvedení na globální trh, jelikož nezná poptávku po HTC telefonu s Windows Phone. Kvůli tomu dostal výhradní právo telefon prodávat americký operátor Verizon. HTC k věci řeklo, že globální prodej není vyloučen, ale to jen v tom případě, že se HTC One (M8) for Windows bude u Verizonu dařit a bude se dobře prodávat.

HTC One (M8) for Windows

My máme informace od českého zastoupení HTC, že se vstup na evropský trh opravdu zatím neplánuje a osud globálního prodeje je tak čistě v rukou Verizonu, který si nyní bude užívat exkluzivitu. Telefon je u Verizonu dostupný za cenu 99 dolarů, tedy přibližně 2 100 korun bez DPH, a to v případě, že spolu s telefonem uzavřete novou smlouvu na dva roky.

Technické parametry HTC One (M8) for Windows

Kompletní specifikace
Konstrukce146,4 × 70,6 × 9,4 mm, 160 g, konstrukce: klasická, odolnost: IPx3
DisplejSuper LCD 3, 5" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát4,1 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 60 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 801 MSM8974AB, CPU: 4×2,3 GHz, GPU: Adreno 330
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 32 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: 150 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémWindows Phone 8.1
Akumulátor2 600 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnostsrpen 2014, ?

Zdroje: pocketnow.com, thenextweb.com, htc.com, youtube.com, wpcentral.com

Diskuze ke článku
Moc
te Verizon exkluzivite nerozumim. MS a WP potrebuji vlajkove lode, masove prodavane vlajkove lode a ne jednoho exkluzivniho vydridusskeho operatora a to jeste jen v USA a Kanade.

Smarter
One (M8) for Windows je prakticky dvojčetem One (M8), a to se vším všudy. Jediný rozdíl je v softwaru a nápisech na telefonu... no ale zrejme ne, kdyz se kouknu na tohle srovnani:

Funkce..............................M8 Android.........M8 WP
USB Host.............................ano....​...............ne
USB Otg..............................ano...​................ne
Dual Sim.............................ano...​................ne
Mhl..................................​...ano...................ne
Notifikační dioda..................ano....................ne
Aplikace.............................​.vice..................mene
Prizpusobitelnost systemu.....lepsi..................​.horsi
Dostupnost......................celosvetove...........verizon

HTC alespon nezustane hardware z neprodanych M8-icek a po dohode s MS a Verizon, jim ho jiste zadotuji - proto exkluzivita. Jinak neuspech pro HTC uz ted.

Pane Mraz, neprepiseme ten text?
Tomáš Kunst
Tak si choďte na slovenský server - nás tiež nebaví čítať tieto Vaše sprostosti. Tuna sa hovorí slušne.
PePe
Tlacitka na displey nieeeee... Katastrofa, mne osobne vyslovene vadia mobily ktore maju softwarove tlacitka. Co uz.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze