HTC One (M8) s Windows Phone má lepší výdrž, než s Androidem

13

Ve včerejších odpoledních hodinách HTC po dvou letech představilo telefon s operačním systémem Windows Phone. Novinka je však známý model One (M8), kde byl pouze vyměněn systém. Překvapivě však výrobce se stejným hardwarem a baterií slibuje lepší výdrž.

HTC tak má v nabídce dva na pohled identické modely, které od sebe rozeznáte až po zapnutí. Je však pravdou, že novinka One (M8) for Windows je prozatím dostupná jen pro amerického operátora Verizon. Hardwarová výbava je zcela shodná a beze změny zůstala také baterie s kapacitou 2 600 mAh. O to více mohou překvapit odlišné hodnoty v kolonkách pohotovostní doba a doba hovoru.

TIP! HTC One (M8) for Windows představeno: zatím pouze pro Verizon

HTC One (M8): vlevo s Windows Phone 8.1, vpravo s Androidem 4.4

Pohotovostní doba u One (M8) for Windows je dle výrobce 528 hodin v síti 3G. Původní model One (M8) nabízí pohotovostní dobu 496 hodin, tedy o 32 hodin méně. Podobná situace se opakuje i v délce hovoru. One (M8) s Windows Phone 8.1 má dle výrobce vydržet až 22hodinový hovor v 3G síti. Původní One (M8) „pouze“ 20 hodinový hovor.

HTC One (M8) for Windows HTC One (M8)
baterie 2 600 mAh 2 600 mAh
systém Windows Phone 8.1 Android 4.4
pohotovostní doba 528 hodin 496 hodin
délka hovoru 22 hodin 20 hodin

Celkově jde o velmi blízké hodnoty. Způsobeny jsou zřejmě menší náročností systému Windows Phone 8.1 oproti Androidu 4.4. Na druhou stranu jsou rozdíly velmi nepatrné a bude zajímavé sledovat, zda se při reálném vyzkoušení vůbec projeví.

Zdroje: wmpoweruser.com

Diskuze ke článku
Lukáš
Věřím, že takových drobností tam bude více, co budou hrát do karet WP.
s
cely ten telfon vypada s Windows Phone 8.1 lepe nez s Androidem. Skoda, ze jej ti somraci z HTC nevypustili globalne. Vim, ze asi nemaji moc penez nazbyt,ale i tak ...
Proc to nemohl dostat exkluzivne trebas Vodafone nebo T-Mobile v Evrope ? Ja myslim, ze by to HTC financne nepolozilo
Dano
Aj tak to celé bude záležať na tom ako to kto bude používať a ako si to nastaví (synchro všetkého možného alebo nič).Ja som napríklad hodne prekvapený ako vydrží Android. Nemám s tým problém. Od extrému ako vypnutý net a len občas zapnúť a skontrolovať - 3 dni až po extrém stále na nete,potom je jasné že do večera padne... Ale môže byť že na úspornejšie napísanom a hlavne lepšie optimalizovanom (to je fakt) WP bude výdrž o niečo lepšia.
bože
No to je zázrak

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze