ASUS ZenFone 4 Pro v redakci. Podívejte se na něj zblízka v naší galerii

9
ASUS ZenFone 4 Pro v redakci. Podívejte se na něj zblízka v naší galerii
  • ZenFone 4 Pro je letošní vrchol nabídky ASUSu
  • Telefon nabídne skvělé hardwarové parametry, velkou baterii a slibně vypadající duální fotoaparát s dvojnásobným optickým zoomem
  • AMOLED displej má 5,5 palců a Full HD rozlišení, avšak masivních rámečků se nezbavil

ZenFone 4 Pro jsme si mohli vyzkoušet již na jeho oficiálním představení v Římě, ale přeci jen si můžeme trochu osvěžit paměť a především se na něj podívat na nových fotografiích.

Asus Zenfone 4 Pro – první dojmy

ZenFone 4 Pro představuje letošní vrchol nabídky ASUSu a jedná se skutečně o pravou vlajkovou loď se vším všudy. Uvnitř tepe Snapdragon 835, hned 6 GB RAM a o dostatek místa se stará 64 GB interního úložiště, které lze rozšířit microSD kartou. Na přední straně sídlí 5,5palcový Full HD AMOLED displej, jenž obepínají masivní rámečky, které se už v dnešní době u vlajkových lodí moc nenosí. Na druhou je ovšem díky tomu na přední straně i prostorná čtečka otisků prstů.

Skleněná záda, kterým zde bohužel chybí působivé Zen kruhy, poté schovávají duální fotoaparát. Hlavní snímač disponuje povedeným senzorem Sony IMX362 s 12Mpx rozlišením, velikostí pixelů 1,4 μm, čtyřosou optickou stabilizací a výbornou světelností f/1,7. Druhý tu ovšem není širokoúhlý jako u levnějšího ZenFonu 4. Namísto toho slouží pro populární dvojnásobný optický zoom a samozřejmě s tím spojený portrétní režim. Konkrétně se jedná v tomto případě o čip Sony IMX 351 s 16Mpx rozlišením.

Prodejní balení

Také přední 8Mpx kamerka nabídne skvělou světelnost f/1,9. Telefon oplývá i dvojicí reproduktorů, Bluetooth 5.0 s podporou kvalitního audio kodeku aptX, FM rádiem či velkou baterií s kapacitou 3 600 mAh. Právě ta by se mohla v kombinaci s úspornějším procesorem a „pouze“ Full HD AMOLED displejem zasloužit o skvělou výdrž, na kterou se zaměříme v připravované recenzi.

ZenFone 4 Pro začínáme jako vždy rovnou testovat, takže se můžete v diskuzi ptát, co by vás na něm zajímalo nejvíce.

ASUS ZenFone 4 Pro

Rozměry156,9 × 75,6 × 7,6 mm, 175 g
DisplejAMOLED, 5,5" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát12 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 835 MSM8998, 4×2,45 GHz + 4×1,9 GHz
PaměťRAM: 6 GB, úložiště: 64 GB, microSDXC
Akumulátor3 600 mAh, doba nabíjení: 2:04 hodin
Diskuze ke článku
Carda
Sakra proč mu nedali aspoň 5.7" nebo nejlépe 6" ? Takhle pro mě nemá moc hodnotu z většího na menší se mi moc nechce a kdyby jo tak to už se mi víc vyplatí S7 Edge která je levnější a nabídne stejně velký displej. Je to škoda ale aspoň mají u mě plus za to že nepřešli "zatím" na nudloidní vlnu.
Gotys
Všichni zkouší, co si můžou s cenami dovolit.
Galaxy S 8 za 15tis, tohle monstrum za 21?!!!
Lukáš
Je to obr. Dnes už se těžko promíjí ty volné plochy nad a pod displejem. Fullhd je oproti konkurenci málo. Celkově to Asus s cenou těžce přestřelil. Konkurence je nemilosrdná.
Fre ddy
Ve video recenzi mám zájem o ukázku alespoň 5 sekund - Notifikační diodu, potom trochu podrobněji rozebrat kvalitu zvuku z repráčků v základním nastavení, nejsou li v hudbě basy jako že asi ne, zkusit doupravit defaultním SW, zdali se to zlepší. Vím, že 3,5mm výstup je velmi dobrý. Jako třetí prosbu bych uvítal na chvíli ukázat FM Rádio, funkci RDS a RT a možnost přepínání zvuku na hlasité stereorepráčky a opět zpět na 3,5mm výstup. Jako poslední mě zajímá max. svítivost displeje, někde naměřili jen 340 nitů i u vyměněného kusu z ASUSU, což se nechce ani věřit u mobilu za 20t. Všichni na internetu ukazují pořád jedno a to samé!! Prosím, buďte aspoň vy trochu jiní a ukažte i věci, které nikde neuvidí. Jestli se to povede.., tááák vás budu chválit! Fakt! Děkuji!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze