Asus ZenFone 3 Deluxe je pořádná a krásná vlajková loď (dojmy)

29

Asus na Computexu překvapil sbírkou opravdu krásných a skvěle vybavených novinek. Nejvíce nás zaujal nový ZenFone 3 Deluxe. Telefon, který si konečně v ničem nezadá se špičkovými vlajkovými loděmi, jako je Galaxy S7 od Samsungu. Novinka má špičkovou výbavu se Snapdragonem 820 nebo 6 GB RAM, a díky inovativní konstrukci antén i skvělý kovový unibody design. Jaký nás udělala dojem?

ASUS ZenFone 3 Deluxe

Telefony ZenFone od Asus si už koupilo celosvětově 30 milionů lidí, vždy ale patřily spíše do střední třídy. Až doteď. Zavedeným vlajkovým lodím totiž vyrostla velká konkurence v podobě ZenFonu 3 Deluxe, který má šanci skutečně zabodovat. Má k tomu totiž vše potřebné. Skvělý design, špičkovou výbavu a jméno známého výrobce k tomu.

Asus ZenFone 3 Deluxe (Computex 2016)

Design je skutečně jedním z hlavních důvodů ke koupi a ZenFone 3 Deluxe se nebojím označit za je jeden z nejkrásnějších telefonů současnosti. Unibody tělo z matného broušeného kovu vypadá opravdu dobře a neruší ho žádné plastové předěly antén. To Asus hodně vyzdvihuje a srovnává svou novinku s iPhonem, který má s nevzhlednými tlustými pruhy na zádech problém. Antény se Asusu totiž povedlo schovat do diamantem broušených tenkých proužků po obvodu displeje. Nezasahují tak ani na boky.

Nepřehlédněte: Nové ZenFony 3 se do Česka dostanou s menšími displeji

Na zádech trochu zamrzí vystupující fotoaparát, není to ale nijak výrazné. A protože je objektiv uprostřed, telefon je při položení na stůl stabilní. Fotoaparát má čtyřosou optickou stabilizaci obrazu, pro mírné vystoupení z těla tu tak existuje omluva. Zaujme také laserové zaostřování, které ale při našem testování nebylo bleskové. Zatím se ale jedná o prototypy a cílový stav bude jistě lepší. Celkem neobvyklá je vertikálně orientovaná čtečka otisků prstů pod fotoaparátem. Nepoložíte na nic celé bříško prstu, její funkčnost je ale bezproblémová.

Pochválit musím všechny barevné varianty. Působí elegantně, vkusně a luxusně. Přední strana s lesklými části obsahujícími ZEN kruhy nad a pod displejem je ale magnetem na otisky prstů. Naštěstí tyto části nejsou rozměrově nijak velké, rámečky kolem displeje jsou totiž celkem tenké a telefon není nijak zbytečně přerostlý. I přes 5,7palcový displej se tak dá používat vcelku pohodlně. Do Česka navíc dorazí s menším, 5,5palcovým displejem.

Ten má „jen“ Full HD rozlišení a já jsem za to rád. Díky tomu je totiž nižší spotřeba energie a vyšší rychlost přístroje. Displej je navíc výborný a jemnost je při běžném pozorování bezproblémová.

Asus ZenFone 3 Deluxe

Jinak skvělá výbava ale zůstane zachována a ZenFone 3 Deluxe se může směle měřit s nejlepší konkurencí od Samsungu, LG nebo Sony. Ano, chybí mu některé vychytávky, jako je voděodolnost, QHD displej nebo bezdrátové nabíjení, ale ve zbytku nezaváhá. Špičkový Snapdragon 820, až 6 GB RAM nebo 128 GB úložiště dále rozšiřitelné paměťovými kartami jsou údaje, které budí respekt. Do Česka se ale zřejmě dostane s menší porcí RAM paměti a možná i menším úložištěm pro vaše soubory.

TIP! Asus ZenFone 3 Deluxe: útok na vrchol

Uvidíme pak, co se vzhledem k menšímu tělu stane s kapacitou baterie, která i u této větší verze není nijak vysoká. 3 000 mAh je průměr, který vystačí na běžný jednodenní provoz a více očekávat nelze. Potěší podpora rychlého nabíjení a přítomnost USB-C, který se stává u lepších telefonů standardem.

Na telefonu běží nejnovější systém Android 6.0 Marshmallow s mohutnou grafickou nadstavbou ZENUI 3.0. Ta se oproti dřívějším verzím příliš nezměnila. Stále je elegantní a svá, čistý Android pak vůbec nepřipomíná. Přibyly speciální animované widgety na zamykací obrazovce, paralaxní tapety a jednodušší ikonky a celková grafika. Asus také slibuje upgrade na Android N.

Cena a dostupnost pro český trh zatím nejsou známy, stejně tak přesná konfigurace, se kterou se u nás telefon začne prodávat. Asus má v tomto obecně mezi regiony velké rozdíly. Každopádně však s modelem ZenFone 3 Deluxe ukazuje, že je nutné s ním počítat i ve třídě nejvyšší. Vyrobil totiž krásný a výborně vybavený telefon, který skutečně zaujme.

Technické parametry ASUS ZenFone 3 Deluxe 256 GB

Kompletní specifikace
Konstrukce156,4 × 77,4 × 7,5 mm, 192 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejSuper AMOLED, 5,7" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát23 Mpx (5 488 × 4 112), LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 821 MSM8996 Pro, CPU: 2×2,34 GHz + 2×1,9 GHz, GPU: Adreno 530
PaměťRAM: 6 GB, vnitřní paměť: 256 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: 600 / 150 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.2, NFC: ano
Operační systémAndroid 6.0
Akumulátor3 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnostzáří 2016, 21 490 Kč
Diskuze ke článku
Pepa
No pěkná práce, ale bohužel vybírám mobil akutně teď a do podzimu čekat nemůžu :/
pet
bohuzel rozmery a hmotnost opet masakr a kvůli tomu rovnou vyřazuji z úvahy :-(

konkurencni Samsung S6 Edge + váží o 17 g méně
Note 3 je zase o 5 mm menší na výšku
Milan Kutaj
Milan Kutaj
Pekné, ale stále je to všetko na jedno kopyto už niekoľko rokov. Výkon už nikoho nezaujíma a jeho navyšovanie od príchodu LG G2 spolu so Snapdragonom 800 nemá (pre smartphony) prakticky žiadny prínos, teda až na tie dve či tri sekundy ušetrené pri načítaní webstránky alebo nejakej podradnej hry.
Výrobcovia sa ženú len za zvyšovaním čísielok. Kapacita akumulátora je stále podpriemerná, fotoaparátom chýba kvalitná sklenená optika a xenónový blesk, displeje sú na priamom slnečnom žiarení stále na rovnakej úrovni (niekedy aj horšie), sklá sú odolné maximálne voči poškriabaniu, ... A tie ceny?! Čistý výsmech ...
elchefe
Proč 5.7" ??? Vždyť bohatě stačí 5.1-5.3"..... nechápu

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze