ASUS VivoTab Note 8 s Windows 8.1 a digitizérem na palubě

13

ASUS uvede na konci ledna na český trh osmipalcový tablet VivoTab Note 8 vybavený operačním systémem Windows 8.1 a profesionálním digitálním stylusem Wacom. Tablet nabídne IPS displej s tenkým rámečkem a rozlišením 1280 x 800 bodů.

VivoTab Note 8 využívá úsporný a přitom dostatečně výkonný procesor Intel Atom Z3740. Výdrž baterie proto dosahuje až 8 hodin, což umožňuje používat tablet po celý pracovní den bez nutnosti nabíjení. Operační paměť 2GB, SSD úložiště o velikosti 32 GB a slot na micro SD karty s kapacitou až 64 GB zajišťují dostatek prostoru.

Profesionální digitální stylus je uložen přímo v těle tabletu podél spodního okraje, takže jej budete mít v případě potřeby vždy po ruce. Technologii dodává společnost Wacom a má přes 1000 úrovní citlivosti. VivoTab Note 8 se dodává společně se sadou Microsoft Office Home and Student, která bezplatně obsahuje aplikace Microsoft Word, Excel, PowerPoint a OneNote.

Oficiální fotografie zařízení

Tablet disponuje i zvukovou technologií SonicMaster vyvinutou odborníky z týmu ASUS Golden Ear a využívá kombinaci optimalizovaného hardwaru a softwaru, což by mělo vylepšovat konečný zvukový požitek. Reproduktory jsou rovnou dva a díky SonicMaster by měl být zvuk velmi dobře prokreslený. Doporučená cena zařízení je 8 399 Kč s DPH a začne se prodávat v nejbližších dnech.

Technické parametry ASUS VivoTab Note 8

Kompletní specifikace
Konstrukce220,9 × 133,8 × 11 mm, 380 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 8" (1 280 × 800 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 944), , video: 1 920 × 1 080 px
ChipsetIntel Atom Z3740, CPU: 4×1,86 GHz, GPU: Intel HD Graphics 40
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 32 GB / 64 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémWindows 8.1
Akumulátor? mAh, bezdrátové nabíjení: ?
DostupnostQ1 2014, 8 400 Kč
Diskuze ke článku
pedro
Mi ten ramecek kolem displeje rozhodne tenky neprijde... :-\
Laco
To sa s nami vyrobcovia snad hraju a skusaju nase nervy? Ked je digitizer tak neni 3G, GPS a 64GB pamat. Ked zase toto vsetko je, tak neni digitizer. Nekde zase je HDMI, niekde nie.teraz mam na mysli Encore, Venue 8 Pro, Miix 2... PROSTE NEMOZU SPRAVIT DOKONALE ZARIADENIE?
H
Jejich škoda. Jestli mám volit mezi Lenovem S HDMI a USB 3.0 a Asusem s digitizérem, volím Lenovo. Bez pera se obejdu, bez možnosti propojit tablet s projektorem nikoliv. Myslím, že nejde o cenu, ale o výrobní politiku. Spousta lidí by si ráda ty dva tisíce připlatila. Win 8 tablet s digitizérem a možností připojit periferie ovšem znamená mít univerzální zařízení na cesty (poznámkový blok) i na doma (po připojení přes USB 3.0 dock) - většině populace to výkonově bohatě stačí. Což by ovšem znamenalo pád prodejů ntb. Proto zatím jen 2 GB RAM, malý HDD, málo portů, chybějící vrstva pro digitizér, chybějící přídavné klávesnice (když jich na iPad mini mohou být mraky, proč by nešly vyrobit pro prémiový Win 8 tablet?). Ale je to jen otázka času. I tak mně osobně dává kombinace Lenovo ThinkPad 8 + dock + monitor + klávesnice + HDD už nyní smysl a tímto směrem se nejspíše bude ubírat příští obměna mojí techniky. Samo si nejprve vše spočítám a promyslím.
Guf
Škoda, že to nemá 3G, GPS a HDMI :-( Hned bych to bral a klidně bych si i připlatil. Nevíte prosím, jestli bude k dostání také 3G varianta?

Ten Lenovo ThinkPad 8 má také digitizér?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze