Asus představil tablety s Windows 8 - Vivo Tab a Vivo Tab RT

Tak nám začala IFA 2012 a každý den se na nás valí mnoho oznámení a zpráv buď přímo nebo ze zákulisí veletrhu. Další představení si odbyl tchajwanský Asus a představil své novinky s Windows 8 pro tento rok.

Původně vyšlo na tabletnet.cz, autor: Martin Straka

 

Jistě si pamatujete na velmi zajímavé zařízení Asus Tablet 600 a Asus Tablet 810, které představila tchajwanská firma na veletrhu Computex 2012. I my jsme o nich psali a byly to jedny z prvních zařízení, která ukazovala, jakým směrem se výrobci vydají v případě tabletů s operačním systémem Windows 8.

wpid-vivolead

Tchajwanská společnost se teď rozhodla pro zjednodušení přejmenovat tyto dva modely a vůbec celou řadu tabletů, které budou poháněny operačním systémem Windows 8 a Windows 8 RT. Na výstavě IFA 2012 tak měly premiéru tablety Vivo Tab a Vivo Tab RT - rozlišené podle použité verze operačního systému a zaměření.

 

Asus Vivo Tab RT - čtyřjádrová Tegra 3 a Windows 8

VivoRT
Asus Vivo Tab RT - Tegra 3 + Windows 8

Nižší verze tabletu s Windows 8 RT bude vybavena čtyřjádrovým procesorem Tegra 3, 10,1 palcovým Super IPS+ displejem s rozlišením 1366x768 bodů, 8MPx a 2MPx fotoparáty, 2GB RAM a 32GB SSD diskem. Samozřejmostí je již dnes přítomnost kompletní možnosti konektivity a NFC čipu. Připojením dokovací klávesnice získáme notebook s přídavnou baterií a dva USB porty. Více ale uvidíte na prezentačním videu...

 


Asus Vivo Tab - Intel Atom a stylus součástí

Vyšší verze představené řady Vivo Tab je plnohodnotný hybridní notebook s Windows 8 a procesorem Intel Atom. Uhlopříčka tabletu je 11,6 palců a rozlišení totožné jako u nižší řady - tedy 1366x768 bodů. Zvláštností je dodávaný stylus, který vyrobila firma Wacom a naznačuje tak zaměření tabletu. Samozřejmostí od firmy Asus je možnost připojit dokovací klávesnici a tak vytvořit z tabletu opravdu plnohodnotný notebook.

ASUS_Vivo_Tab_1
Asus Vivo Tab - Intel Atom a Windows 8

Další výbava je již prakticky shodná s nižší řadou Vivo Tab RT - 2GB RAM, 2MPx a 8MPx fotoaparáty, WiFi, BT a NFC čip. Velikost vnitřní paměti je v tomto případě dvojnásobná a to celých 64GB.

Oba přístroje budou dostupné v den představení Windows 8 a to 26. října tohoto roku.