Asus FonePad: první dojmy z přerostlého tableto-telefonu

Nexus 7 s procesorem od Intelu schopný hlasových hovorů. Tak by se dal velmi krátce shrnout Asus FonePad. Nějaké rozdíly mezi oběma zařízeními samozřejmě jsou, jde ale vidět jasná snaha výrobce o zopakování prodejních úspěchů, kterých dosáhl v OEM službách Googlu. Přinášíme první dojmy, fotografie a videopohled.

TIP! veškeré dění v Barceloně shrnuté ve článcích najdete na našem tagu MWC 2013

Sedmipalcové tablety jsou určitě dobrým kompromisem mezi 5palcovými telefony a 10 palcovými tablety. To je přesně také případ FonePadu od Asusu. Díky menším rozměrům a zaobleným hranám se dobře drží. Bohužel zadní strana není v rámci odlišení od příbuzného Nexusu upravena pogumováním, ale je na ní použit jen matně nastříkaný kov. Ten sice evokuje pocit toho, že se výrobce rozhodl nešetřit na materiálech, ale není tak vhodný, protože při delším držení se vám začnou potit a klouzat ruce.

Dobrý dojmem v nás hned na první pohled vzbudil displej. IPS panel s rozlišením 1280×800 pixelů na sedmipalcové úhlopříčce je stále ještě poměrně jemný a zároveň se na něj dá dobře dívat. Za zmínku dále možná stojí, že dotyková vrstva podporuje multitouch až s deseti prsty najednou. Obecně lze říci, že Asus použil stejný displej, jako u Nexusu 7. A všichni víme, že ten se líbil.

Jak můžete vidět, nový Asus FonePad bude mít opravdu silnou konkurenci

Jednou z klíčových funkcí FonePadu bude určitě možnost telefonování. Těžko říci, co výrobce vede k tomu, že opatřují tablety sluchátky a mikrofony, každopádně když si tablet dáte k hlavě stejně jako běžný telefon, nepůsobí to slušně řečeno příliš sofistikovaným dojmem. Z toho, že tablet umí volat, logicky vyplývá i to, že na jeho těle musí být umístěn slot pro SIM kartu. Ten zde skutečně je, a dá se k němu dostat odstraněním plastového krytu na horní straně zad tabletu, kde dělá společnost podobnému slotu pro microSD. Naštěstí se nejedná o variantu nanoSIM, kterou budou nuceni používat majitelé PadFonu Infinity, ale o dnes už běžnou, o něco málo větší microSIM verzi.

A ještě několik detailnějších snímků....

Jak už jste se mohli dočíst v preview, FonePad je prvním zařízením mobilní divize Asusu, které používá mikroprocesor Intel Atom (Z2420). Zde se nám opět potvrdilo, že se Intel může směle měřit s ARMovou konkurencí, jelikož všechny reakce systému byly povětšinou velmi plynulé a bez záseků. Optimalizace se tedy povedla na jedničku.

Asus FonePad se do prodeje dostane na nejdůležitějších trzích zhruba někdy během března, kdy se ho pokusíme získat také na redakční test. Nyní už si můžete přehrát videopohled kolegy Martina Pultznera.

Asus FonePad – první pohled z MWC

Diskuze ke článku
FERO
Ked sa chcete citit ako Mickey Mouse ... :-) Som sa pobavil.
Lukáš
Nevim proč jako Mickey Mouse? všude se tomu smějí ale mně to přijde celkem praktické :)) 7 palcový tablet a mít ho na volání :))
Pro některé sám vlastním 7 palcový tablet od Samsungu a mám ho jako telefon :)) A za menší bych neměnil :)
Rosťa
Mě se fonepad moc líbí, a jestli nepřepálí cenu, případně jestli se neobjeví nějaká nepříjemnost tak ho okamžitě beru :) mimochodem ten kontrolní kód, to je něco sem dostat svůj příspěvek :D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze