Apple zaznamenal rekordní čtvrtletí, zisk přesáhl 20 miliard dolarů

9
Apple zaznamenal rekordní čtvrtletí, zisk přesáhl 20 miliard dolarů
  • Za uplynulé tři měsíce Apple utržil 88,3 miliard dolarů
  • Dokázal prodat 77,3 miliónů iPhonů, jde o mírný meziroční pokles
  • Prodej iPadů stagnuje

Společnost Apple oznámila čtvrtletní rekordní tržby ve výši 88,3 miliard dolarů, což představuje meziroční nárůst o více než 13 %. Čistý zisk Applu se za uplynulé čtvrtletí zastavil na hodnotě 20,1 miliard dolarů. Dále se ve zprávě uvádí, že nejprodávanějším modelem je nejvybavenější iPhone X, a to navzdory snížení výroby. Velmi dobře se prodávají také další nové telefony, kterými jsou iPhone 8 a iPhone 8 Plus.

prodeje 1Q 2018 (mil.) prodeje 1Q 2017 (mil.)
iPhony 77,3 78,3
iPady 13,2 13,1

Apple se tradičně pochlubil také prodejními čísly. Během tří měsíců se mu povedlo prodat 77,3 miliónů iPhonů, což je o milión méně než ve stejném období o rok dříve. Obdobně je na tom situace kolem iPadů, kterých Apple prodal 13,2 miliónů, zatímco o rok dříve to bylo 13,1 miliónů kusů. Dlužíme vám ještě čísla ohledně počítačů Mac, kterých Apple prodal 5,1 miliónů kusů oproti 5,4 miliónům o rok dříve.

Možná se ještě ptáte na hodinky Apple Watch. V jejich případě zarputile neuvádí konkrétní čísla, ale pouze často nic neříkající procenta. Uplynulý kvartál byl pro hodinky údajně vůbec nejlepší s 50% nárůstem prodejních jednotek. Ve 2. fiskálním čtvrtletí 2018 se od Applu očekávají příjmy ve výši 60 až 62 miliard.

Zdroj: fonearena.com

Diskuze ke článku
Perr
Tak všichni sem a už se těším na ty prognózy jak Apple krachuje - dávám tomu rok, maximálně dva ;)

X je moc povedený a dělá mi radost už dva měsíce ;)
FantomasMan
FantomasMan
Sám som zvedavý ako to bude ďalej v budúcich rokoch s Applom. Dnes je to super o tom žádna ale... Tržby najviac potiahol IP8 a IP8 plus. Ktorý koncepčne tento rok končí a bude už len dopredaj. IPX tržby OK ale predaje sa dáko zadrhávajú. Ak má byť IPX budúcnosť Apple tak neviem... Každopádne IPX nie je zlý mobil len mám pocit, že Apple to s cenou prepálil. Tí čo ho chceli mať už si ho kúpili ale teraz sú na rade "normálny" užívatelia a tí dáko váhajú, čakajú alebo radšej volia lacnejšiu alternatívu v podobe IP8 či IP7.
Mike
Boli Vianoce. Koniec roka ma Apple tradicne vzdy silny

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze