Apple Watch 3 k nám dorazí již koncem měsíce, avšak bez LTE. Původní verze zlevní

2
Apple Watch 3 k nám dorazí již koncem měsíce, avšak bez LTE. Původní verze zlevní
  • Apple Watch 3 dorazí do prodeje v tuzemsku již na konci září
  • Všechny varianty jsou z hliníku a ceny startují pod 10 tisíci
  • Verze s LTE a varianta z oceli prozatím bude chybět
  • Druhá generace Watch byla Applem vyřazena

Apple na včerejší keynote představil hned několik novinek, mezi nimi i hodinky Watch Series 3, které se svým designem nápadně podobají prvním dvěma generacím. Vlastně jsou totožné, liší se primárně vnitřní výbavou a verze s podporou LTE (Cellular) má navíc červeně zvýrazněnou korunku.

Samostatnější hodinky ve verzi Cellular se na tuzemský trh však alespoň prozatím určitě nedostanou. Může za to integrovaná e-SIM karta, respektive čip, na který se nahrávají data od operátorů. I když takové pokusy proběhly i v České republice u operátora T-Mobile, prozatím se Apple na distribuci hodinek s žádným operátorem v ČR nedomluvil. Musíme se tedy spokojit s verzí, která LTE připojení nenabízí. V podstatě se tak jedná jen o mírně vylepšenou druhou generaci, kterou, světe div se, Apple zcela odstranil z nabídky. Upřímně, není se čemu divit.

Apple Watch 3 bez LTE nabídnou jen drobná (na první pohled neznatelná) vylepšení – konkrétně Bluetooth ve verzi 4.2 (oproti verzi 4.0 u Watch a Watch 2), výkonnější procesor S3 (namísto S2) a také novou čipovou sadu W2, která se postará o rychlejší bezdrátové nabíjení a také lepší komunikaci v bezdrátovém světě. Apple například tvrdí, že výkon Wi-Fi se zlepšil o 85 %, o 50 % se pak hodinky zrychlily mezigeneračně celkově. A nabízí také barometrický výškoměr.

Aby měl zákazník dostatečné důvody k přechodu, Apple z nabídky zcela odstranil druhou generaci Apple Watch a původní Watch (se slabším procesorem, méně svítivým displejem, bez GPS a bez zvýšené odolnosti vůči vodě, zvládnou jen polití) zlevnil na částku startující pod 7 tisíci korunami. Obě verze však dostanou watchOS 4 s vylepšenou aplikací pro snímání srdeční frekvence. Apple zmínil, že Watch jsou v podstatě nejpoužívanějším zařízením pro měření tepové frekvence vůbec, zdokonalil tak aplikaci, která nově odhalí nepravidelnosti v tlukotu srdce.

Hliníkové Apple Watch Cena u Applu Autorizovaní prodejci (iWant)
Apple Watch 1 38mm 6 990 Kč 6 990 Kč
Apple Watch 1 42 mm 7 890 Kč 7 890 Kč
Apple Watch 2 38 mm * x 11 290 Kč
Apple Watch 2 42 mm * x 12 290 Kč
Apple Watch 3 38 mm 9 790 Kč x (stejná cena)
Apple Watch 3 42 mm 10 690 Kč x (stejná cena)

Výdrž baterie se razantně zlepšila už u druhé generace, u třetí by měla být podobná, a to u obou verzí (s i bez LTE). Apple uvádí 18 hodin, běžně se však lze dostat i na dva dny.

Apple Watch 3
Apple Watch 3 dorazí na tuzemský trh prozatím jen v hliníkové verzi

Co potěší, je fakt, že nákupem Apple Watch 3 vlastně (mezigeneračně) ušetříte. V základu se Apple Watch 2 prodávají za cenu přes 11 tisíc korun (38mm varianta), respektive 12 200 Kč (42mm varianta), základní verze Apple Watch 3 přitom vyjde bude stát pod 10 tisíc korun. Pořízení Watch 2 tedy nebude dávat smysl do doby, než ve výprodejích zlevní na hranici zhruba 8 tisíc. Keramické Apple Watch 3 Edition, ani verze s ocelovým tělem (například i v kombinaci s pásky Hermès) u nás prozatím nebude k dispozici, v zahraničí budou začínat na ceně 1 200 dolarů (32 tisíc korun, verze včetně LTE).

Pokud však chcete ušetřit za luxusnější edice, vyplatí se nákup první generace. Tu lze zakoupit například s luxusnějšími pásky (článkový tah, moderní přezka kožená) a s nerezovým tělem za částky kolem 9 až 12 tisíc korun. Původně přitom vyšly na 20 až 28 tisíc korun. Ušetřit lze i na sportovní edici Nike+ (2 generace).

Apple Watch 3 vstoupí do prodeje na konci měsíce (29. září) za cenu startující na 9 790 Kč. Sportovní edice Nike+ dorazí o pár dní později za stejnou cenu.

Technické parametry Apple Watch 3 38 mm

Kompletní specifikace
Konstrukce38,6 × 33,3 × 11,4 mm, 41,9 g, odolnost: ano
Pásekkožený, kovový, umělý, vyměnitelný: ano, zapínání: přezka
DisplejAMOLED, 1,5" (272 × 340 px), tvar: hranatý
SystémwatchOS, kompatibilní s: iOS
Datové funkceBluetooth: 4.2, Wi-Fi: 802.11b/g/n, mobilní sítě: ne, NFC: ano
Chipset
Paměťvnitřní paměť: 8 GB, paměťové karty: ne
Akumulátor279 mAh, nabíjení: bezdrátové
Dostupnostzáří 2017,

Technické parametry Apple Watch 3 42 mm

Kompletní specifikace
Konstrukce42,5 × 36,4 × 11,4 mm, 52,4 g, odolnost: ano
Pásekkožený, kovový, umělý, vyměnitelný: ano, zapínání: přezka
DisplejAMOLED, 1,65" (312 × 390 px), tvar: hranatý
SystémwatchOS, kompatibilní s: iOS
Datové funkceBluetooth: 4.2, Wi-Fi: 802.11b/g/n, mobilní sítě: ne, NFC: ano
Chipset
Paměťvnitřní paměť: 8 GB, paměťové karty: ne
Akumulátor279 mAh, nabíjení: bezdrátové
Dostupnostříjen 2017, 10 690 Kč

Zdroj: apple.com

Diskuze ke článku
K
Nedostupnost verze s LTE je pro mě zklamání. Chtěl jsem je zakoupit. Kdo ví, jak bude dlouho trvat, než je bude možný používat i u nás v Banánystánu?
Řezňýk
Proboha ne, jen ať to nezlevňují! Takhle to za chvílu bude mít na ruce každý, jako nějaké digitálky z tržnice!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze