Apple údajně začal se zkušební výrobou iPhonu 8

5
Apple údajně začal se zkušební výrobou iPhonu 8
  • Apple údajně zahájil zkušební produkci nových iPhonů, z linky denně sjede 200 kusů
  • U iPhonu 8 se firmě možná podařilo integrovat Touch ID přeci jen do displeje
  • Nad zahájením prodeje telefonu ale stále visí mnoho otazníků

Ačkoli se v poslední době zprávy o chystaném iPhonu 8 různily například v detailech o umístění senzoru otisků prstů, prakticky všechny se shodovaly v tom, že bude mít nový iPhone zpoždění. Mezitímco mírně inovovaný model 7s/7s Plus měl dorazit v obvyklém podzimním termínu, zbrusu nový iPhone 8 s OLED displejem se očekával až na přelomu roku 2017 a 2018. Nyní ovšem přichází protichůdná zpráva, která hovoří o tom, že zkušební výroba nových iPhonů již začala a všechny nové telefony přijdou včas a současně.

iPhone 8 – Forbes

S touto zprávou přišel na Twitteru dobře známý Benjamin Geskin, který stál již za mnoha úniky informací z oblasti produkce chytrých telefonů. Geskin se odvolává na svůj zdroj v továrně Foxconn v čínském Čeng-čou. Podle jeho informací známá výrobna iPhonů ve zkušebním provozu vyrábí 200 kusů nových telefonů denně.

Zajímavé je, že v navazujícím tweetu Geskin upozorňuje, že u aktuálně vyráběné testovací verze iPhonu 8 je senzor Touch ID umístěn na přední straně telefonu. Je tedy možné, že Apple v implementaci čtečky otisků prstů do displeje pokročil. Geskin ovšem zůstává u vágního konstatování, že se Applu umístění na přední stranu nakonec „možná“ podařilo.

Každopádně, 200 vyrobených kusů denně samozřejmě není masová produkce a změnit se může ještě mnoho. Podoba i start prodeje iPhonu 8 je navíc i přes tuto zprávu velkým otazníkem. I kdyby Apple dokázal iPhone 8 dotáhnout do produkční podoby již v září, k dispozici může být jen velice omezený počet kusů a je tedy možné, že si i tak většina zájemců na svůj telefon počká do konce roku.

Apple se údajně potýká s nedostatečnou produkcí OLED panelů pro nový model, problematická je již zmíněná implementace Touch ID a cupertinští inženýři se prý potýkají i se softwarovými potížemi, které by start novinky mohly zkomplikovat. Tyto problémy se prý týkají funkce rozpoznávání obličeje nebo třeba bezdrátového nabíjení.

Zdroje: 9to5mac.com, twitter.com

Diskuze ke článku
herodes
pokud nebude touch id v displeji muzou si ho strcit do prdele.
Dave
Takhle zepředu to vypadá dobře ale ze zadu jeto strašný hnus.
Dan
Spekulace a konspirace. Kdo jednou Apple pouziva uz neprejde, pochopte to jednou uz. A rozumni zastanci androidu jsou vetsinou dost soudni a vi, nepotrebuji lhat a psat jsem kraviny.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze