Apple u některých bezdrátových nabíječek snižuje výkon nabíjení

9
Apple u některých bezdrátových nabíječek snižuje výkon nabíjení
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Podle Applu je to preventivní opatření
  • Změna dorazila po aktualizaci na iOS 13.1

iPhony posledních let již podporují bezdrátové nabíjení, nejnovější modely iPhone 11, 11 Pro a 11 Pro Max pak dokonce slušným výkonem 10 W. Tuto rychlost si však nikdy neužijete, alespoň prozatím. Po aktualizaci na iOS 13.1 došlo u některých bezdrátových nabíječek k poklesu výkonu k pouhým 5 W.

Chargerlab.com uvádí, že s iOS 13.1 podporuje Apple vyšší 7,5W nabíjení pro podložky, které mají regulaci napětí na pevné frekvenci, což Apple doporučuje. Sníženým nabíjecím výkonem 5 W jsou postiženy všechny nabíječky, které Apple sám neprodává skrze svůj obchod. V praxi to tak znamená, že pokud máte jinou bezdrátovou nabíječku, byť plně certifikovanou, můžete místo 10 W nabíjet pouze 5 W, což ve výsledku znamená mnohem delší nabíjecí čas.

Diskuze ke článku
pikatchu
nikdo neocenuje pridanou hodnotu ? :o) no spise ubranou... genialni epl ma neco nevychytane, to snad neni mozny...
Danny
Však majitelé iPhonů vždycky píší, že nabíjejí přes noc. Takže stejně jak jim nevadí, že se třeba iPhone 11 nabíjí s přibalenou nabíječkou 4 hodiny, nebude jim vadit ani tohle :)
End
Apple už tak má rychlost z dob minulých ale i tak to ještě víc zpomalí a lže :D kdežto ostatní se smějí a jedou si na 30W, já mám 20W a jsem úplně v klidu a i kdybych měl o 5W míň furt to bude víc než jen 5W :D jo a Bacha 5 hodin se nabíjí z 0 na 100% u iPhone 11 Pro Max :D takže to je nádhera.
Jab
Um. Proč to Apple dělá chápu. Ale silně pochybuji, že je to legální. Za tohle dostane pokutu snad i v USA, kde je jinak "rodinným stříbrem" a odvádí tak směšné daně.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze