Apple to vzdal, Xiaomi nikoliv. A tak má hotový klon zrušené nabíječky AirPower

1
Apple to vzdal, Xiaomi nikoliv. A tak má hotový klon zrušené nabíječky AirPower
Fotografie: mi.com
  • Jedná se o novou bezdrátovou nabíječku
  • V jejích útrobách je 19 cívek a dokáže nabíjet až 3 zařízení
  • Každé přitom velmi rychle výkonem až 20 W

Uplynulé roky byly ve znamení čekání na pokročilou bezdrátovou nabíječkou AirPower, u které Apple například vyzdvihoval možnost položit zařízení kamkoliv, přičemž nabíjení započne. Americký výrobce však vývoj nabíječky nakonec zabalil. Nápadu se však chytlo Xiaomi, které se nevzdalo a vše přivedlo ve finální produkt, který na tiskové konferenci představilo, jak informuje androidpolice.com.

Xiaomi

Zařízení s jednoduchým názvem „Bezdrátová nabíjecí podložka“ vypadá na první pohled vcelku obyčejně. Uvnitř se však nachází 19 nabíjecích cívek, což znamená, že telefon, sluchátka či hodinky můžete skutečně položit kamkoliv a nabíjení se automaticky zahájí. Limitem nabíjení jsou tři zařízení, přičemž všechna lze nabíjet poměrně rychle výkonem až 20 W. Zde samozřejmě záleží, jaký výkon podporuje i nabíjené zařízení se standardem Qi.

Xiaomi

Nová bezdrátová nabíječka Xiaomi bude lákat i cenou, která činí pouhých 90 dolarů, což je v přepočtu zhruba 2,5 tisíce korun i s daní. V tuto chvíli však nebylo potvrzeno, zda se dostane i mimo čínský trh.

Diskuze ke článku
Viktor Čistý
Viktor Čistý
Naposledy upraveno: 31. 3. 2021 14:07
Určitě je to moc pěkné TOPENÍ, neb ztráty samozřejmě proměněné v teplo jsou v něčem takovém nemalé. Jsem velmi zvědav na to, jak to v tak malém navíc velmi plochém objemu uchladili, zejména pak s vědomím info z ofiko EN dabingu čínské Mi launch prezentace cituji: You don't hear any sound from the motor ;) Jestli to bude na kontaktní ploše hřát (velmi pravděpodobné) bůh aku (jakož i ostatním součástkám) pomáhej...

..prezentace je na YT kanálu Xiaomi pod názvem: Xiaomi 2021 New Product Launch, info o Mi "AirPower" startuje od 1:02:41.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze