Apple si u Samsungu objednal 70 miliónů OLED displejů

8
Apple si u Samsungu objednal 70 miliónů OLED displejů
Fotografie: apple.com
  • iPhone 8 bude podle všeho osazen 5,2" zahnutým OLED displejem
  • Další technologie slibují rozpoznávání obličeje a bezdrátové nabíjení

Už dlouho se mluví o tom, že nová generace iPhonů bude osazena také OLED displejem, který by měl dodávat největší konkurent, tedy Samsung. Nyní však unikají další zajímavé podrobnosti. K představování nových iPhonů dojde už tradičně na podzim. iPhony 7s a 7s Plus budou evolucí stávajících přístrojů s LCD displeji o velikostech 4,7 a 5,5 palce.

Kýženou změnu by však měl přinést model označený jako iPhone 8. Ten bude osazen zahnutým OLED displejem s úhlopříčkou 5,2 palce. Na jeho výbavě se pravděpodobně šetřit nebude, protože plánovaná cena se bude pohybovat kolem tisíce dolarů. Přesto však Apple úspěchu modelu věří. Počáteční objednávka zní totiž na 70 miliónů displejů s možností navýšení až na 95 miliónů kusů.

Další detaily zahrnují podle utajeného zdroje bezdrátové nabíjení a odolnost proti prachu a vodě u všech tří nových iPhonů. Model s označením 8 by pak měl obsahovat „3D senzor“, tedy technologii pro rozeznávání obličejů. A informace o odstranění domovského tlačítka by snad měly být tentokrát skutečně pravdivé.

Zdroje: asia.nikkei.com

Diskuze ke článku
Erik Stoklasa
Erik Stoklasa
Tak za dva roky tu máme kopii Samsungu Galaxy S8 od Applu. :D
Absolut NoWak
Hm, takže o problémech letošního modelu iPhonu už je jasno půl roku před jeho uvedením. #BurnGate
Dave
Moc nevěřím názvu iPhone 8 spíš bude něco specialního jako iPhone X a tak podobně.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze