Apple prodává nové klávesnice, myš i trackpad, ceny nejsou nízké

7

Apple po několika letech představil nové doplňky k počítačům Mac. Vylepšené byly klávesnice, trackpad i myš. Všechny tři produkty se nově nabíjí přes Lightning, nový Trackpad umí Force Touch a na klávesnici se vám bude lépe psát. Apple sjednotil také názvosloví, u všech tří doplňků hraje velkou roli slovo magic. A magickou čekejte i cenu.

Apple představil inovované příslušenství ke svým počítačům. Máme tu novou klávesnici, myš i trackpad. Největší změna se týká napájení, pryč je doba kdy jste vkládali do klávesnice nebo myši AA baterie. Všechny tři nové doplňky od Applu mají zabudované dobíjecí lithium-iontové baterie a dobíjejí se pomocí Lightning portu známého z iOS zařízení. Výdrž na baterii je u všech třech periferií delší než měsíc a připojují se k počítači bezdrátově pomocí Bluetooth.

apple magic Keyboard, mouse, trackpad - malá

Magic Keyboard: ještě pohodlnější psaní

Menší změnou prošla klávesnice, která nabízí vetší klávesy s menším odstupem a Apple do ní implementoval nůžkový mechanizmus, který známe například z nového MacBooku, jehož recenzi si můžete přečíst zde. Díky menšímu zdvihu kláves je zaručena lepší stabilita a pohodlnější psaní. Bohužel nová klávesnice nemá podsvícení kláves, tak jako tomu je u MacBooků. Klávesnici můžete spárovat s počítačem Mac, který podporuje Bluetooth a OS X 10.11 nebo novější, fungovat vám bude i s iPhonem, iPadem popřípadě s počítačem s Windows. Cena je stanovena na 2 990 korun.

Magic Mouse 2: stejná a přesto nová

Druhá generace Magic Mouse je okem k nerozeznání od té původní. Změna se odehrává na spodní straně myši, kde se nachází nabíjecí port. Protože nepotřebuje baterie na jedno použití, má Apple Magic Mouse 2 novou vnitřní strukturu s méně mechanickými součástkami. Tím získala bytelnější a přitom lehčí konstrukci. Magic Mouse a ostatně všechny nové produkty dobijete do 100 % za 2 hodiny a 15 minut, přičemž minuta nabíjení vám zajistí až hodinu používání. Novou myš koupíte za 2 390 korun.

Magic Trackpad 2: větší a s Force Touch

Nejvíc změn prodělal Magic Trackpad 2, který nabízí o 29 % větší ovládací plochu. Jeho rozměry činí 16 × 11,5 cm. Má stejnou designovou linku jako klávesnice, tyto dva produkty vám budou na stole vzájemně lícovat. Technologicky vzato je největší přínos v novém trackpadu s Force Touch. Čtyři tlakové senzory pod povrchem trackpadu umožňují klikat kdekoli a rozpoznávají jemné rozdíly v přítlaku. Samozřejmostí je široká podpora multi-touch gest, kdy snadno a intuitivně můžete obsah posouvat jakýmkoliv směrem, listovat webovými stránkami nebo rychle přejít na další plochu. Za nový trackpad si ale připlatíte, Apple si ho cení na 3 990 korun.

Ještě přidáme menší cenové srovnání. Ačkoliv uživatelé již delší dobu volali po změně designu a přáli si nové periferie dobíjecí, Apple jich velkou část naštval svojí cenovou politikou. Pokud byste si chtěli pořídit tuto trojici nových doplňků, připravte si nemalých 9 370 korun.

Produkt Předchozí generace Nová generace
Apple Magic Keyboard 2 090 Kč 2 990 Kč
Apple Magic Trackpad 2 090 Kč 3 990 Kč
Apple Magic Mouse 2 090 Kč 2 390 Kč

Zdroje: apple.com

Diskuze ke článku
Honza “Nedos” Nedvěd
Honza “Nedos” Nedvěd
Klávesnice bez numerickýho bloku není pro mě a z tý myši mě po chvíli bolí ruka :-)
Milan Kutaj
Milan Kutaj
Podpriemerné produkty za nadpriemerné ceny...
426kahemi
A zase mletkají jen Ti co Mac nemají, jako by se jich to týkalo... U diskuzí článku týkající se iPhonu to bývá obdobné...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze