Apple překopal Always-On režim. Nyní připomíná ten z Androidu

6
Apple překopal Always-On režim. Nyní připomíná ten z Androidu
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Always-On najdeme (stejně jako Dynamic Island) pouze u iPhonů 14 Pro
  • V beta verzi iOS 16.2 jsou nové možnosti nastavení

Jednou z nejzásadnějších inovací u iPhonů 14 Pro je kromě pilulkovitého průstřelu, který Apple nazývá jako Dynamic Island, rovněž podpora režimu Always-On, jenž je u ostatních výrobců standardem již několik let. Apple si na druhou stranu s Always-On vyhrál a lze tvrdit, že v podstatě nejlépe splňuje definici „Always-On“, neboť displej svítí celý, nikoli jen malá část.


Mnoha uživatelům se toto řešení však pochopitelně příliš nelíbí, nehledě na to, že rozsvítit celou plochu displeje (i když s využitím úsporné 1Hz obnovovací frekvence) vyžaduje více energie, a tak se Apple rozhodl možnosti nastavení Always-On upravit. Ve třetí beta verzi iOS 16.2 se tak nově nachází volba, zda chtějí uživatelé zobrazovat na Always-On notifikace a tapetu. Pokud tyto možnosti zakážou, připomíná režim Always-On ten, který známe z Androidu, uživatelé tak uvidí pouze datum a čas, případně widgety ze zamknuté obrazovky.

Diskuze ke článku
Marhule Humule
Marhule Humule
To bylo ale keců, jak nechápeme myšlenku Apple varianty a jak je to lepší než než na androidu... No netrvalo to ani moc dlouho, už to předělávaj, ale opět to musí být jinak a hůř než u konkurence. Bravo Apple!
Pavel Krejčíř
Pavel Krejčíř
Takže nová možnost vypne i notifikace? Spíš nejlépe splňuje definici pi*ovina 🤣

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze