Apple po čtyřech letech oživil Mac mini. Má vyšší výkon a barvu jako iPhony

5
Apple po čtyřech letech oživil Mac mini. Má vyšší výkon a barvu jako iPhony
Fotografie: Apple
  • Ve výbavě se nově bude nacházet nejen 4jádrový, ale také 6jádrový procesor
  • Co se pamětí týče, půjde v základu o kombinaci 8GB RAM a 128GB SSD
  • Vrcholem nabídky bude 64GB RAM a 2TB SSD úložiště

Čas běží neúprosně kupředu a od představení posledního domácího počítače Mac mini nám uplynuly 4 roky. Nejmenší zástupce Maců si tak již osvěžení jistě zasloužil a dnešním dnem si tuto položku Apple konečně může odškrtnout. Jako hlavní novinku výrobce prezentuje dle očekávání modernější procesory. Nasazen bude v základu čtyřjádrový Intel Core i3 osmé generace namísto původní čtvrté generace. Náročnější uživatelé však budou moci sáhnout dokonce po šestijádru. Vrcholná verze Mac mini bude nabízet 64GB operační paměť a 2TB SSD úložiště. Na opačném konci nabídky najdete základní verzi s 8 GB RAM a 64GB SSD úložištěm.

Apple Mac mini

Na zadní straně Macu mini se kromě vypínacího tlačítka nachází čtyři konektory typu Thunderbolt 3, dva USB-A konektory, jeden HDMI konektor a samozřejmě i klasický ethernetový konektor. Nechybí ani výstup na sluchátka v podobě 3,5mm jacku.

Apple Mac mini

Co se týče vzhledu, novinka vypadá stále stejně. Apple však nově nasadil barevné provedení Space Grey. Současně se chlubí použitím 100% recyklovaného hliníku, který je dominantním materiálem celého přístroje.

Nový Apple Mac mini bude zájemcům dostupný od 7. listopadu. Základní verze bude stát 799 dolarů, což je téměř 22 tisíc korun s daní.

Diskuze ke článku
Lukáš
Tak a je venku. Apple se donutil k upgradu, jsem zvědavý jak to bude v reálu šlapat. Přemýšlím nad ním, book nemá cenu, nikde ho stejně netahám. Ještě na kolik výjde trochu lepší konfigurace než základní. S tím, že to začíná na dvaadvaceti to vyleze asi sakra vysoko.
Petr
Základní konfigurace má 128GB SSD a nikoliv jen 64GB. Také Mini přišel o rychlou čtečku SD karet a Ir port.
Kde jsou ty časy, kdy použitelná konfigurace stála 20k ;-(. Ale třeba se za další 4 roky dočkáme modelu, který umožní výměnu nejen RAM (model 2018), ale po vzoru modelu 2014 i disku (ten zase neuměl rozšířit paměť).

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze