Apple nechce být tak závislý na Samsungu, investuje do společnosti JDI

Apple nechce být tak závislý na Samsungu, investuje do společnosti JDI
Fotografie: Martin Fajmon, mobilenet.cz
  • Apple hodlá investovat 200 miliónů do společnosti JDI, která vyrábí displeje
  • Hodlá tím snížit svou závislost na Samsungu

Ačkoliv Apple patří mezi největší producenty mobilních telefonů na světě, v praxi si drtivou většinu komponent kupuje od různých dodavatelů, což je rozdíl například ve srovnání se Samsungem, který používá své vlastní procesory, paměťové moduly, fotoaparáty i displeje. A právě displeje částečně od Samsungu odebírá také Apple. To by se však výhledově mohlo změnit.

V současnosti je Samsung největším světovým dodavatelem OLED panelů, avšak konkurence roste. Jde například o LG nebo čínskou společnost BOE. Ze hry nechce vypadnout ani JDI (Japan Display), která však nutně potřebuje investici do nové výrobní linky pro OLED panely. Klíčovým světovým odběratelem OLED panelů je od roku 2017 Apple, kdy představil iPhone X.

Jelikož chce Apple snížit závislost na displejích Samsungu, logicky se poohlíží po dalších dodavatelích. Často se skloňuje například LG, které však prozatím není schopné pokrýt vysokou poptávku Applu. Americká společnost se proto dle zprávy od Reuters rozhodla investovat 200 miliónů dolarů do JDI, čímž ji výrazně pomůže rozjet výrobu OLED panelů. Částka je ve výsledku dvojnásobná oproti původním plánům a Apple se rázem stane jedním z největších investorů v JDI.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze