Aplikace TikTok dělá majitelům iPhonů vrásky na čele. Vyzvídá důležité heslo

Aplikace TikTok dělá majitelům iPhonů vrásky na čele. Vyzvídá důležité heslo
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Aplikace začala znenadání vyžadovat zadání hesla k iPhonu (tzv. přístupového kódu)
  • Jedná se o vysoce citlivý údaj, který zastupuje Face ID či Touch ID
  • Mohlo by se jednat pouze o softwarovou chybu, TikTok se k problému doposud nevyjádřil

Sociální síť TikTok spadající pod čínskou společnost ByteDance cílí především na mladší publikum. Během její krátké historie se jí nevyhnulo několik skandálů týkajících se především bezpečnosti dat. V březnu letošního roku ji ostatně označil i NÚKIB za bezpečnostní hrozbu. Nejnovější, velmi podivné, chování aplikace TikTok na iPhonech bohužel důvěryhodnosti této platformy příliš nenahrává.



Na sociální síti Reddit se začaly objevovat zmínky o tom, jak aplikace TikTok pro iOS znenadávní vyžaduje heslo, konkrétně tzv. přístupový kód iPhonů. To je mimochodem velmi citlivý údaj a aplikace TikTok jej nemá důvod po uživatelích vyžadovat, přesto se tak děje. Na obrazovce, kde je zobrazena výzva zadat heslo, si lze všimnout i tlačítka „Zrušit“ v pravém spodním rohu, jehož zmáčknutím lze obvykle pokračovat v používání aplikace (stejně jako zadáním hesla).

TikTok v tuto chvíli nevysvětluje, proč heslo k iPhonu vyžaduje, existuje však vysoká pravděpodobnost, že by se mohlo jednat „pouze“ o softwarovou chybu. Jeden z uživatelů například uvádí, že výzva k zadání hesla zmizela, jakmile aktualizoval TiKTok na verzi 32.5.0. V jiných případech však aktualizace ani odinstalování aplikace a opětovná instalace nepomohla a TikTok se stále „vyptává“ na heslo, uvádí phonearena.com.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze