Android v září: Gingearbread dotahuje Froyo, starší verze stále žijí

3

Google vydal nejnovější statistické údaje za měsíc září, ve kterých zveřejňuje procentuální podíly jednotlivých verzí svého operačního systému Android. Podívejte se, jak se Android v různých podobách mezi uživateli vlastně pohybuje.

Sony Ericsson pracuje na vývoji komunikátoru s Androidem

Tip: přečtěte si také článek - Google aktivuje přes půl milionu Androidů denně a daří se mu

Operační systém Android se mění a s ním i procentuální podíly jeho jednotlivých verzí na trhu. Google zveřejnil nejnovější statistiky za září. Tak trochu překvapivě je nejpoužívanější verzí stále ještě Android verze 2.2 Froyo, který si z koláče ukousl celých 45,3 procent. Konečně jej ale začíná významně dohánět verze 2.3 Gingearbread, která již zabírá zajímavých 38,7 procent trhu. Tento fakt je způsoben uváděním novinek s touto aktuálně nejnovější verzí na trh i probíhající aktualizace. V tomto měsíci se předpokládá, že se Android 2.3 stane nejpoužívanější verzí.

Tržní podíly jednotlivých verzí Androidu v procentech
Čtěte také - Google Wallet pro placení mobilem: nechybí Visa ani Mastercard

Na třetím místě se umístila verze Androidu s označením 2.1 Eclair, kterou stále ještě mnohé Androidy hlavně čínského původu používají. Její přesný procentuální podíl se zastavil na hodnotě 11,7 procent. Již opravdu historické verze 1.5 Cupcake a 1.6 Donut mají stále dohromady podíl 1,5 procent, což je skoro stejný podíl, jako u tabletového Androidu 3.x Honeycomb, který zaujímaná podíl pouze zanedbatelných 1,8 procenta. U této verze se opět očekává výrazný nárůst, a to díky zahájení prodejů tabletů velkých výrobců právě s tímto systémem, jako je například Samsung. Příští měsíc se tedy očekává výrazná změna v pravidelně zveřejňovaném výše uvedeném grafu, který vám samozřejmě opět přineseme v podobném článku.

Zdroje: developer.android.com, pocketnow.com, droid-life.com

Diskuze ke článku
zavy
ja mam stalé froyo a už mě to štve čekám na 2.3 a stale nic tak doufam že do vánoc bude
stepo
Ja mam xperii x8 a androit 2.1. A taky me to dost stve. To nemuze sony ericsson vydat jeste aspon jednu aktualizaci na 2.2.? Byl bych fakt stastnej jako blecha?samozrejme verzí 2.3 bych rozhodne nepohrdl . Ale to je asi jen blahove prani. Asi pujdu pro xperii mini
linyk
zeptám se jako laik neznající problematiku. mám-li samsung galaxy s 2, jak dlouho mohu čekat podporu pro můj telefon? je možné, že se někdy dostanu až k ice creamu, či dále? telefon je nebrandovaný

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze