Android v říjnu: dva roky starý Gingerbread stále neohroženě kraluje

7

Opět tu máme měsíční statistiky úspěšnosti jednotlivých verzí operačního systému Android a opět se očekávaně posouvají do popředí ty novější, zatímco starší verze pomalu ale jistě upadají do zapomnění.

Posun v nejnovější verzích se dal očekávat, především Jelly Bean i nadále rovnoměrně stoupá vzhůru a v současné době dosahuje 2,7%. To je sice zatím pouze mizivé procento, ale s pokračujícími aktualizacemi a novými zařízeními se bude rychle zvyšovat. Úspěšně se drží i verze Ice Cream Sandwich, která se dostala v říjnu na 25,8%.

Android

Stále bezkonkurenční verzí je stálice jménem Gingerbread, která si dokáže udržet přes polovinu celého koláče, konkrétně 53,9%. Zde je názorně vidět, jak pomalé jsou aktualizace u telefonů s Androidem. Navíc řada levnějších přístrojů novější Ice Cream Sandwich nedostane, takže se toto číslo bude snižovat jen velmi pozvolna. Postupnému poklesu propadají takřka všechny starší verze včetně Froyo, Eclair, Donut a Cupcake, z nichž každá ztratila desetiny procent z celkového koláče.

Verze Označení Podíl v říjnu Změna podílu
Android 1.5 Cupcake 0,1% -0,1%
Android 1.6 Donut 0,3% -0,1%
Android 2.1 Eclair 3,1% -0,3%
Android 2.2 Froyo 12% -0,9%
Android 2.3 Gingerbread 53,9% -1,9%
Android 3.1 Honeycomb 0,4% -0,1%
Android 3.2 Honeycomb 1,4% -0,1%
Android 4.0 Ice Cream Sandwich 25,8% 2,1%
Android 4.1 Jelly Bean 2,7% 0,9%

Čtěte: Podíl operačního systému Android v září

Jelly Bean a Ice Cream Sandwich tedy budou i nadále růst, zatímco ostatní novější verze budou pomalu odevzdávat své pozice nováčkům. Statistiky za říjen tedy nepřinesly nic překvapivého.

Android

Zdroje: developer.android.com

Diskuze ke článku
a co 2.3.6?
A kde je 2.3.6? Je schovaný pod 2.3.3?
JirkaH
ja frcim jeste na froyo a zadny problem, dulezity je jenom root systemu.
Lubos
Frcim na 2.3.7 update 3 dnes a na pohodu vodafone smart II
jáka
proc mi nejde stahnout nova verze firmwaru?? vodafone smart II .... porad to pise at to zkusim pozdeji. pritom mi to ukazuje ze je to dostupny :(

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze