Android v listopadu: Gingerbread má většinový podíl

Mobilní operační systém Android je bez pochyb jedním z nejpoužívanějších a nejoblíbenějších na trhu, nehledě na úspěchy společnosti Apple a jejich iOS. I zde se ale svádí kruté boje o to, jaká verze systému je nejlepší. Po dlouhé době kralování tu podle všeho máme nového vítěze.

Froyo, do října nejpoužívanější verze systému Android, ustupuje a na trůn se dostává novější verze v podobě Gingerbread, který tak už druhým měsícem drží první příčku. Gingerbread ve verzi 2.3.3 v současné době používá více jak polovina všech majitelů Androida, což je pro Google rozhodně skvělá zpráva. Znamená to totiž, že se nové verze systémů uchytávají a stávají se stále oblíbenějšími.

Podíl verzí Androidu v listopadu 2011
Verze Označení Podíl v listopadu Změna podílu
Android 1.5 Cupcake 0,8% -0,1%
Android 1.6 Donut 1,3% -0,1%
Android 2.1 Eclair 9,6% -1,1%
Android 2.2 Froyo 35,3% -5,4%
Android 2.3 Gingerbread 50,6% 6,2%
Android 3.0 Honeycomb 0,1% 0%
Android 3.1 1,1% 0,2%
Android 3.2 1,2% 0,3%

Froyo nyní okupuje druhou příčku s třetinou všech uživatelů, zatímco třetím nejpopulárnějším Androidem je Eclar ve verzi 2.1. Ten si odchytil 9,6% všech.

Podíl verzí Androidu v listopadu 2011

TIP! Přečtěte si také o úspěchu systému za měsíc říjen.

Nejstarší verze a počátky tohoto skvělého systému, Donut a Cupcake, již prakticky vyhynuly a sdílejí kolem jednoho procenta uživatelů. Co je ještě zajímavější, jejich malé procento není zas tak daleko od nejnovější verze pro tablety s názvem Honeycomb, která zatím dosáhla na nějaké 2,4% uživatelů. Jsme zvědaví, jaký humbuk v seznamu udělá chystaná novinka Ice Cream Sandwich.

Zdroje: developer.android.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze