Android překonal Windows. Je nejpopulárnějším systémem internetu

11
Android překonal Windows. Je nejpopulárnějším systémem internetu
  • Operační systém Android překonal Windows v počtu zařízení připojených k internetu
  • Rozdíl je ale minimální – v řádech setin procent
  • Podíl Androidu neustále roste, Windows naopak upadají

Jakým způsobem se připojujete na internet? Počítačovým přístupům stále dominuje systém Windows, pokud se však na přístupy podíváme z globálního hlediska, vede Android. V průběhu března letošního roku totiž přístupy ze zařízení s operačním systémem Android překonaly ty ze zařízení s Windows – sice nepatrně, ale přece.

Android vs Windows

Zatímco Windows v oblíbenosti postupně upadají, Android naopak výrazně roste. Za poslední 4 roky vzrostly přístupy z Androidu ze zhruba 9 % na aktuálních 37,93 %. Windows drží zastoupení 37,91 %.

Zdroje: gs.statcounter.com, androidcentral.com

Diskuze ke článku
Leader
Nejsem překvapen, Microsoft=Apple takže už na ničem nedělaj a žijí z toho co jim nahrabali jejich bývalý CEO. Jen tak mimochodem, nešlo by ty komentáře přesunout pod článek? já jen že to skrolování na mobilu je v celku otravný (Ale jde jen o názor
ANO
Prijde mi to jak na tn.cz. Tak kdyz se mluvi o statcounteru, je treba zminit, ze nesleduje zadne sessions nebo tak, ale absolutni pocet prokliku. Cili nevyjadruje, zda je nejakych zarizeni vic nebo min. Jde o to, ze spousta lidi si poridi telefon a vetsina na nem ma i internet. A spousta lidi na nem proste brouzda v praci na zachode nebo nekde v koutku, protoze vetsina lidi nemuze brouzdat na pracovnim pocitaci, takze je to vcelku logicke, ze mobily rostou. No a vetsina lidi jsou hlupaci, co naleti na deravy lagroid, coz je sice smutne, ale je to holy fakt. Nicmene to nic nemeni na tom, ze telefon je proste nouzovka, kdyz nekdo ma u sebe pocitac, tak samozrejme sedne k pocitaci a to vzdy, i ve vzdalene budoucnosti bude pohodlnejsi prohlizet web na pocitaci nez na 5" obrazovce bez klavesnice. Do statistik se samozrejme muzou odrazet i ruzne adblocky a antitracky, ktere ma v prohlizeci nainstalovana nemala skupina lidi.
briza
Tady bude zas nablito. Ostatně místní obecní blb už začal vomitovat...
Blue Sun
Blue Sun
Článek i statistika by si zasloužily trošku lepší komentář, než jen takové "plácnutí". Problematika je totiž mnohem složitější, než jen říci: " Windows v oblíbenosti postupně upadají".
Ano, způsob užívání zařízení k přístupu na internet se mění, mnoho lidí navštěvuje internetové stránky z mobilů, protože ho mají stále u sebe. Nic nového a divného, to už trvá hezkých pár let. Druhou stránkou (a významnější) je množství těch zařízení v provozu. Roční prodeje telefonů jsou takřka o řád vyšší, než u počítačů. Typická rodina má 1-2 PC/NTB a čtyři mobily. Spousta PC jsou kancelářské stroje, pracovní stanice, řídící počítače v systémech, kterou jsou od internetu důsledně oddělené nebo nepřistupují ke stránkám sledovaným StatCounterem (strojní výroba, státní správa, bezpečnostní složky...) Android je i v televizích, přehrávačích a spoustě další elektroniky.
Takže pokud se podíly přístupů vztáhnou na počty provozovaných zařízení, android zatím stále dost drtivě prohrává...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze