Android Pay by mohl odstartovat 16. září

7

Android Pay byl představen na letošním Google I/O spíše jen okrajově. Jedná se o virtuální platební kartu. Systém je tak evolucí Google Wallet a postupně by jej mohl nahradit. Víc už se dozvíme velmi brzy, protože podle všeho je systém těsně před spuštěním.

Úniky pocházejí z Verizonu, se kterým Google na spuštění spolupracuje. Ukazuje se, že ne všechno běží tak hladce, jak by si Google přál. Původní termín spuštění měl být konec srpna. To zase naznačoval únik interního dokumentu pro zaměstnance McDonalds, který zmiňoval datum 26. srpna.

Dva různé úniky naznačují brzké spuštění Android Pay.

Nově stanovené datum je 16. září. Není ale jisté, že v tento den bude služba přístupná široké veřejnosti, anebo poběží v testovacím režimu. Tak jako tak se Google hodně snaží, aby se tak stalo ještě před vypuštěním nových Nexusů na konci září. Ty totiž přijdou s novou verzí Androidu, která například integruje podporu čtečky otisků prstů přímo do systému. Společně by to tak tvořilo dobrý základ pro novou generaci mobilních plateb.

Zdroje: droid-life.com, pocketnow.com

Diskuze ke článku
Michal
Spojení Android a platební karty - z toho mi vyskakuje husí kůže.
To se opravdu najde někdo kdo si do tohoto systému s vážnými bezpečnostními problémy doprovolně přidá platební kartu?
Pomalu bych se bál u Androidu používat internetové bankovnictví, ale tohle mi přijde jako dát si na dveře cedulku - odjíždím na dovolenou, klíč je pod rohožkou.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze