Android a jeho verze v červnu: ICS přichází velmi pomalu

1

Přesně podle tradice uvolňuje Google měsíční statistiky operačního systému Android, které poukazují na pomalý, ale stabilní růst Ice Cream Sandwich.

Sony Ericsson pracuje na vývoji komunikátoru s Androidem

Vezmeme to popořadě. Využití verze Ice Cream Sandwich roste a ačkoliv se nejedná o raketový skok, zvedlo se využití za jediný měsíc o tři procenta, což je slušné. Děkovat můžeme především novým smartphonům, jež se objevily na trhu, a také některým starším sériím, které konečně dostaly vytouženou aktualizaci. Mluvíme tu především o celé rodině Sony Ericssonů z roku 2011.

Android

Verze Označení Podíl v červnu Změna podílu
Android 1.5 Cupcake 0,2% -0,1%
Android 1.6 Donut 0,5% -0,1%
Android 2.1 Eclair 4,7% -0,5%
Android 2.2 Froyo 17,3% -1,8%
Android 2.3 Gingerbread 64,0% -1,0%
Android 3.1 Honeycomb 0,5% -0,2%
Android 3.2 Honeycomb 1,9% -0,1%
Android 4.0 Ice Cream Sandwich 10,9% 3,8%

To samozřejmě nemění nic na faktu, že je 10% za více jak osm měsíců života stále žalostně málo, především vezmeme-li v úvahu, že je za rohem další verze systému. Naopak neprolomitelnou pozici má na trhu Gingerbread s celkem 64%, což se asi jen tak nezmění. Slušných 17,3% uživatelů mají na přístrojích Froyo, zbytek pak stařičký Eclair.

TIP: Přečtěte si také, jak si Android vedl v květnu.

Android

Verze Donut a Cupcake již prakticky vymřely a dohromady zabírají méně než jedno procento. Rozhodně nás ale zajímá, jak si ve svém začátku povede Jelly Bean.

Zdroje: gsmarena.com, phandroid.com

Diskuze ke článku
Norek
Já nevím, já včera aktualizoval xperii mini na ICS a dnes už mám zpátky GB. Takových chyb, že to u sony snad nikdo netestoval. Mizerné notifikace, mizerná kvalita fotek, mono zvuk u videa, atd. Naštěstí jsem si prošel systém a zjistil jsem, že žádnou zásadní novinku nepřináší. Takže bych řekl, že kolem nejaktuálnějšího androidu je mnoho povyku pro nic.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze