OnePlus 6 dostává Android 9 Pie, těšit se můžete i na vylepšený herní mód

2× aktualizováno
OnePlus 6 dostává Android 9 Pie, těšit se můžete i na vylepšený herní mód
  • Uživatelé OnePlus 6 si mohou nainstalovat Android 9.0 Pie s nadstavbou OxygenOS 9.0
  • Nadstavba OxygenOS 9.0 přináší rovněž vylepšený herní mód

Aktualizováno 24. 9. 2018

OnePlus 6 dostává update na Android 9 Pie s nadstavbou OxygenOS 9.0. Kromě funkcí Androidu 9 Pie se můžeme těšit například na podporu vylepšeného herního módu „Gaming Mode v3.0“. Systém rovněž obsahuje poslední bezpečnostní záplatu ze září 2018.

Aktualizováno 17. 9. 2018

OnePlus uvolnil doposud nejnovější verzi Androidu 9 Pie ve verzi Open Beta 3. Účelem je zejména opravit chyby a zlepšit celkovou stabilitu zařízení. Dostalo se však i na zlepšení několika důležitých funkcí. Uživatelé mohou například počítat s lepším rozeznáním obličeje stejně jako rychlejším fungováním čtečky otisků prstů.

OnePlus 6

Nově také smartphone podporuje Google Asistenta případně i jiné asistenty. Pro spuštění této funkce postačí podržet tlačítko zapínání po dobu půl sekundy. OnePlus se zaměřil taktéž na zlepšení fungování takzvaných paralelních aplikací a přidal i podporu nových. Mezi těmi se vyskytuje i Telegram či Uber. Účastníci OxygenOS Open Beta projektu mohou očekávat update na Open Beta 3 již v následujících dnech.

Původní informace ze 4. 9. 2018

Nějaký ten pátek je již na světě nejnovější Android 9.0 Pie od Googlu, který však ještě drtivá většina uživatelů nemá možnost používat. Mezi hrstku vyvolených, alespoň částečně, přibývají majitelé OnePlus 6. Právě pro tento model vyšla otevřená beta verze, kterou si mohou uživatelé ručně stáhnout.

OnePlus 6

Případní zájemci musí však mít na paměti, že se nejedná o finální verzi a může obsahovat chyby. Aktuálně navíc také chybí nová gesta. Naopak pokročilý režim Nerušit nasazen je, stejně tak Game Mode 3.0.

OnePlus 6 8 GB RAM

Rozměry155,7 × 75,4 × 7,8 mm, 177 g
DisplejAMOLED, 6,28" (2 280 × 1 080 px)
Fotoaparát16 Mpx, video: 3 840 × 2 410 px, 60 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 845, 4×2,8 GHz + 4×1,7 GHz
PaměťRAM: 8 GB, úložiště: 128 GB / 256 GBne
Akumulátor3 300 mAh
Diskuze ke článku
skacelp
Android 9 je bída! Konkrétně "Poloha", její nastavení a výběr možností je neskutečně hloupé. Neboli, když zapnete "polohu", tak máte neustále zapnutou GPS a pro zlepšení si můžete ještě připnout identifikaci polohy podle WIFI a GSM sítí. Opačně to nelze! Dříve byly možné tři varianty: GPS, WIFI+GSM a GPS+WIFI+GSM. Takže třeba pro určování polohy mobilu u aplikací typu počasí naprosto stačilo mít zapnuté určování WIFI+GSM a GPS mohlo zůstat vypnuté, pro aplikaci počasí nepotřebujete přesnost 3 metry a tak silně spoříte baterii, protože modul GPS je energeticky velmi náročný. Dál není možné odemknout telefon skenem obličeje, bez toho aby jste nemuseli na něco ještě sáhnout. V Androidu 8 jsem telefon (Oneplus 5) pouze zvedl a telefon se odemknul. Nyní, v Androidu 9 musím telefon (Oneplus 6T) zvednout a ještě třeba zmáčknout ON/OFF tlačítko, nebo přejet prstem po obrazovce. Vypadá to tak, že s nám začíná pomalu ztrácet ta skvělá "svoboda" Androidu a nebo že nové "Androidy" začínají mastit nějací "nímandi", bez ladu a skladu, nechci mluvit vůbec o zdravém selském rozumu, když se to "vaří" v USA.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze