Amazon zítra představí tablet s Androidem: jak bude vypadat?

Internetový gigant Amazon před nějakou dobou začal rozesílat pozvánky na tiskovou konferenci, která se uskuteční tuto středu. Zatímco není jisté, co přesně se na ní má objevit, ale poslední nával informací dává tušit, že se nám oficiálně představí proklamovaný tablet s Androidem.

To alespoň díky interním zdrojům říká server TechCrunch. Podle něj ponese tablet název Amazon Kindle Fire, aby se odlišil od oblíbených elektronických knih společnosti. Amazon totiž nechystá novou sérií e-readery nahradit, nýbrž prodeje navýšit, nabídnout alternativu a zatopit dalším výrobcům s Android tablety.

Jak se předpokládalo již dříve, tablet by měl mít sedmipalcový displej a možná i silný OMAP4 procesor. Tím největším lákadlem bude ale softwarová nabídka a plná integrace služeb Amazonu do ekosystému a uživatelského prostředí Android. Ten totiž bude sloužit pouze jako základ, na který se navěší vlastní aplikace a služby. Máme tu jak vlastní AppStore, kde již v současné době čeká spousta kvalitních aplikací, tak Amazon Prime pro streamování filmů a jiných pořadů a nakonec i Cloud Player, co se postará o multimédia a hudbu.

TIP! Více informací o tabletu Amazonu se dozvíte z našeho zpravodajství.

Mnozí také mluví o smlouvě se společností Fox, která ještě více rozšíří multimediální a streamovací možnosti tabletu, to ale zatím oficiálně potvrzeno nebylo. Nakonec poslední dobrou zprávou je cenovka, která by se měla pohybovat okolo 250 dolarů, tedy v přepočtu cca 4500 Kč. Více se každopádně dozvíme již zítra. Sledujte tedy mobilenet.cz pro více informací.

Zdroje: androidpolice.com, slashgear.com, techcrunch.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze