Alcatel začíná prodávat OneTouch POP 2 (5"): střední třída za 4 000 Kč

17

Alcatel v lednu představil hned několik nových smartphonů pro rok 2015, mezi nimi nechyběl ani pětipalcový model s označením OneTouch POP 2, který se nyní začíná prodávat na tuzemském trhu za necelé 4 000 Kč. Za tuto cenu nabídne 5palcový HD displej, 8Mpx fotoaparát nebo čtyřjádrový procesor Qualcomm Snapdragon 410.

Alcatel uvedl na český a slovenský trh nový smartphone střední třídy s označením POP 2 (5"). Novinka je určena především těm, kteří hledají telefon s příznivou cenou, velkým pětipalcovým displejem, podporou dvou SIM karet a také mobilních sítí (4G) s rychlostí stahování dat až 150 MB/s, respektive LTE Cat 4. Model POP 2 (5") běží na nové verzi operačního systému Android 5.0 Lollipop, který nabízí atraktivní vizuální styl a rychlou odezvu. Telefon se prodává v bílé a černé variantě za 3 990 Kč.

Alcatel OneTouch POP 2 (5\")

Nový člen rodiny chytrých telefonů řady POP udělá radost každému, kdo hledá pětipalcový smartphone s rychlým LTE internetem za příznivou cenu. Budete-li potřebovat stáhnout velké množství dat najednou, přijde vhod funkce Download Booster, která dokáže zkombinovat rychlost mobilního připojení s dostupnou Wi-Fi sítí. Tato funkce není žádnou novinkou, umí jí například TOP smartphony značky Samsung. Uvidíme tedy, jak bude fungovat v nižší střední třídě. Vítaným benefitem modelu POP 2 (5) je i funkce Dual SIM, díky níž máte možnost využívat dvě SIM karty v jednom přístroji současně. Co se týče druhé SIM karty, pro tu bude maximum HSPA.

Jak už víme, novinka nabídne 5palcový displej, co mu však velmi ubírá je WVGA rozlišení, konkrétně 480 × 854 pixelů, což dává výslednou jemnost 196 pixelů na palec. Je poměrně nepochopitelné, proč Alcatel nesáhl alespoň po HD zobrazovači, cena není natolik nízká, aby se do rozpočtu HD displej nevešel. Smartphone ale potěší alespoň chytrými detaily, jako je probuzení telefonu poklepáním na displej nebo funkcí přiblížení a oddálení jediným prstem. Tempo telefonu udává čtyřjádrový 1,2GHz procesor od Qualcommu, kterému sekunduje 1 GB operační paměti. Práci s telefonem zprostředkovává operační systém Android ve verzi 5.0 Lollipop.

Alcatel OneTouch POP 2 (5\")

POP 2 (5") disponuje 5Mpx fotoaparátem s autofokusem a přisvětlovací LED diodou. Nechybí ani pokročilejší funkce, jako je sekvenční snímání nebo rozpoznání obličejů a úsměvu. Kamera s funkcí softwarové stabilizace obrazu vám umožní natáčet záběry v rozlišení až 1080p. Přední fotoaparát nabídne základní VGA rozlišení. Díky funkci Miracast lze obraz ze smartphonu bezdrátově promítat přímo na vašem televizoru a prohlížet si fotky nebo videa na větší obrazovce. Vnitřní paměť 8 GB v dnešní době již nikoho nepřekvapí, na druhou stranu ji půjde rozšířit pomocí paměťových karet microSD o dalších až 32 GB. Ve výbavě samozřejmě nechybí ani GPS.

Alcatel OneTouch POP 2 (5")

Rozměry novinky se ustálily na hodnotě 141 × 71,5 × 9,7 milimetrů, hmotnost je pak poněkud nadstandardních 174 gramů. Baterie disponuje kapacitou 2 500 mAh.

Dostupnost nového Alcatelu OneTouch POP 2 (5") je okamžitá, v obou barevných kombinací se začíná prodávat za 3 990 Kč, pro slovenské zájemce pak platí částka 139,90 euro.

Technické parametry Alcatel OneTouch POP 2 (5")

Kompletní specifikace
Konstrukce141 × 71,5 × 9,7 mm, 174 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
Displej?, 5" (854 × 480 px)
Fotoaparát8 Mpx, LED dioda, autofocus
ChipsetQualcomm Snapdragon 410 MSM8916, CPU: 4×1,2 GHz, GPU: Adreno 306
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 8 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ?
Operační systémAndroid 5.0
Akumulátor2 500 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnostkvěten 2015, 3 990 Kč

Zdroje: Tisková zpráva

Diskuze ke článku
KoPoo
To už se výplati BlackBerry Z10..

Gestern von meinem BlackBerry 10-Smartphone
Petr
Dovolím si upozornit redakci na dostupnost modelu One touch Idol 3 4,7,který je dostupný na e-shopu mobilcz a na czc.cz jsem narazil na modelovou řadu POP 3
Michal
No, jednou píšete HD displej, jednou zase 854x480. No a pravda je někde napůl. :)
Takže verze, kterou popisujete, má displej 854x480 a stojí 3990. Existuje ale i verze "Premium" a ta má HD displej a stojí o 500kč více
Zklamání
Chci (aspoň) 5'', tenké rámečky a HD rozlišení.
Naopak nepotřebuju ani DualSIM, ani LTE (3G mi bohatě stačí, stejně mám malý FUP).
Aspoň 1GB RAM, slušnej foťák a CPU, na které nebudu furt čekat.
Alespoň trochu elegantní provedení, rozumná velikost, tloušťka i váha.
Může to bejt i nějaká lepší Čína.
Co je v tomto ranku (tak do 4tisíc) dobrá koupě?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze