Alcatel Shine Lite chce svým designem zazářit v nižší střední třídě

1

První novinkou Alcatelu na letošním ročníku veletrhu IFA je lákavě vypadající chytrý telefon Shine Lite. Zaujme především velmi stylovým vzhledem, který si při kombinaci skla a kovu v ničem nezadá s mnohem dražšími modely. Výbava pak spadá do nižší střední třídy a budete se moci spolehnout na pětipalcový displej s HD rozlišením, čtyřjádrový procesor nebo kompletní podporu sítí LTE.

Alcatel Shine Lite

Čínská společnost TCL, která na evropských trzích prodává své modely pod známější značkou Alcatel, dnes představila novinku Shine Lite. Použit tak byl zcela nový název a možná založena i nová řada budoucích produktů, kterými chce výrobce mířit spíše na mladší zákazníky, kteří hledají líbivý a kvalitně zpracovaný telefon. Sám výrobce se chlubí prémiovými materiály. Na telefonu tak najdete kombinaci skla a kovového rámu. Lákavá bude zřejmě také tloušťka pouhých 7,45 milimetrů. Nikde na telefonu by uživatel neměl najít ostrý přechod. Rohy jsou zaoblené a hrany stylově zbroušené.

TIP! Srovnávací test: Huawei P9 Lite vs. Alcatel Idol 4

Ruku v ruce s designem jde i čelní krycí sklíčko, které je typu 2.5D a ve svých krajích je decentně zaoblené, díky čemuž plynule navazuje na boky telefonu. Pod sklíčkem se nachází pětipalcový displej s průměrným HD rozlišením. Již to dává tušit, že v případě výbavy bude Shine Lite hrát na cenu a zařadí se spíše do nižší střední třídy. Spravit chuť si můžeme přítomností informační LED diody.

Alcatel Shine Lite

Pod kapotou nás nic oslnivého nečeká. Základní pracant v podobě čtyřjádrového procesoru nabídne takt 1,3 GHz a k ruce bude mít 2GB operační paměť. Interní paměť poskytne 16 GB místa, avšak reálně pro vás zbude jen 9,5 GB. K dobru výrobci přičtěme, že o reálné paměti alespoň férově informuje. O podpoře paměťových karet prozatím zmínka nepadla. Prostředí zajistí Android 6.0 Marshmallow s nadstavbou známou z dalších modelů Alcatel.

Hlavní fotoaparát pořídí až 13megapixelové snímky a pochlubit se bude moci rychlým automatickým ostřením, které by mělo proběhnout za 0,6 vteřiny. Vhod pak jistě přijde i dvoutónové přisvětlení pomocí LED diod. Pohyblivé obrázky, nebo-li videozáznam si pořídíte maximálně ve Full HD rozlišení. Pro tvorbu oblíbených selfies je připravena čelní 5megapixelová kamerka a ani té nebude chybět přisvětlení. Po stránce konektivity to s novinkou vypadá velmi dobře. Nechybí ji A-GPS, Bluetooth 4.2, Wi-Fi nebo podpora LTE včetně všech u nás využívaných frekvencí.

Alcatel Shine Lite bude dostupný ve bílé a zlaté variantě. Na českém trhu se objeví během listopadu za 5 499 Kč.

Technické parametry Alcatel Shine Lite

Kompletní specifikace
Konstrukce141,5 × 71,2 × 7,5 mm, 156 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5" (1 280 × 720 px)
Fotoaparát13 Mpx (4 160 × 3 120), LED dioda, autofocus, video: 1 280 × 720 px, 30 FPS
ChipsetMediaTek 6737, CPU: 4×1,3 GHz, GPU: ano
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: 150 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.2, NFC: ne
Operační systémAndroid 6.0
Akumulátor2 460 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 2:13 hodin
Dostupnostlistopad 2016, 4 999 Kč

Zdroj: Tisková zpráva Alcatel