Alcatel POP 4 (6): obr s ďábelskou výdrží

7

Na pomezí telefonů a tabletů se nachází dnešní novinka od Alcatelu. Šestipalcový model POP 4 6 se bude snažit lákat na nejen na velký displej, ale třeba i osmijádrový procesor, 13megapixelový fotoaparát nebo čtečku otisků prstů. Zaujala nás i udávaná pohotovostní doba. Nicméně se výrobce bohužel nevyhnul přešlapu, který dost možná bude stát v cestě za úspěchem.

Alcatel POP 4 6

Po včerejší premiéře stylového modelu Shine Lite se Alcatel vytasil s dalším zařízením, které tentokrát spadá do kategorie tabletofonů. Alcatel POP 4 6 víceméně završuje letos začatou sérii v rámci telefonů a uspokojit by měl všechny uživatele, kteří prahnou po co největším displeji. Znovu však platí, že musíte mít spíše střídmější nároky, neboť novinka míří maximálně do střední třídy. Po designové stránce výrobce nic odlišujícího nevymýšlel. Dbá však na malé tloušťce, kterou se podařilo stlačit těsně pod 8 milimetrů.

Displej narostl na 6 palců a nabízí plně dostačující Full HD rozlišení. Pod kapotou operuje osmijádrový procesor MediaTek 6755M, kterému asistuje 2GB operační paměť. Pro vaše data je připraveno 16GB úložiště, ze kterého dle výrobce zůstane 11 GB přímo pro uživatele. Nechybí slot pro paměťové karty, nicméně výrobce udává maximální kapacitu pouze 32 GB. Prostředí bude mít pod palcem Android 6.0 Marshmallow s nadstavbou od výrobce.

TIP! Alcatel Shine Lite chce svým designem zazářit v nižší střední třídě

Alcatel POP 4 6

Hlavní fotoaparát nijak zásadně nepřekvapí a pořídí 13megapixelové snímky. Nepostrádá automatické ostření a přisvětlovací LED diodu. Čelní kamerka dokáže vytvořit selfies v rozlišení až 5 megapixelů a při slabém světle pomůže i čelní přisvětlení. Energii bude telefonu dodávat baterie s nijak oslňující kapacitou 3 500 mAh a sám výrobce udává pouze jednodenní výdrž při používání telefonu. Zajímavě však vypadá hodnota pohotovostní doby, které činí 666 hodin. Nabití zcela vybité baterie pak zabere zhruba tři hodiny.

Ohledně konektivity nabídne novinka podporu GPS s GLONASS, Bluetooth 4.2, Wi-Fi nebo LTE. A zde přichází patrně nejzásadnější kámen úrazu. Nový Alcatel si totiž neporadí s frekvencí 800 MHz u sítí LTE, která je na českém trhu vůbec nejpoužívanější, což je velká škoda.

Nový Alcatel POP 4 6 by se měl na evropských trzích objevit přibližně v polovině října. Přesná dostupnost na českém trhu, ani cena není v tuto chvíli známa.

Technické parametry Alcatel POP 4 (6)

Kompletní specifikace
Konstrukce160,9 × 81,5 × 8 mm, ? g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 6" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát13 Mpx (4 160 × 3 120), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 24 FPS
ChipsetMediaTek 6755M, CPU: 4×1,8 GHz + 4×1 GHz, GPU: ARM Mali-T860
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: 150 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.2, NFC: ne
Operační systémAndroid 6.0
Akumulátor3 500 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnostbřezen 2017, 6 499 Kč

Zdroj: Tisková zpráva Alcatel

Diskuze ke článku
Ondra
Nechci zbytečně rýpat, ale nechtěli byste poupravit titulek? K jednodennímu telefonu se mi zdá trochu zavádějící, byť slovní hříčka je to krásná ;)
mrtva_zizala
jenze ta vydrz bude jen jednodenni, to je jak vymaz mozku, jakobyjsme nebyli dost zmasirovani za tech 20let hodnotami vzdy zcela nesmyslnymi a kor takove padlo, kdepak, i kdyby to lezelo jen na Wifi na stole, neda to vic jak tyden.
Luboš Mutňanský
Luboš Mutňanský
Už dva roky je na trhu velmi solidní celokovový phablet Lenovo phab+. Nemá sice čtečku otisků, ale vestavěnou ROM 32 GB. Podporuje všechna pásma LTE. Osmijádrový Snapdragon 620. Nic dalšího mi nechybí, ani And. 6. Při srovnání s mým Galaxy S6 běhá stejně rychle a neseká se. Nevisím na mobilu celý den, takže výdrž 3-4 dny. Když prohlížím internet ve vlaku S6 je za cestu téměř vybitý, lenovo max 1/2. Za mě spokojenost.
Klepiš
Hmm, tak tenhle telefon samozřejmě všechna naše LTE pásma podporuje. Šíříte bludy :-)
http://www.phonearena.com/phones/Alcatel-POP-4-6_id10229

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze