Alcatel Plus 12: povinná výbava každého cestovatele (video)

13

Alcatel se na veletrhu MWC 2017 skutečně činil. Mimo střední třídy mobilních telefonů představil také tablet s Androidem a telefon s Windows 10 Mobile. Nyní se ovšem podíváme na zařízení 2v1, které nabídne maximální konektivitu na cestách podpořenou minimální hmotností. Podívejte se s námi na galerii a videopohled přímo z Barcelony.

Alcatel Plus 12 – MWC 2017

Alcatel Plus 12 neurazí v žádné společnosti. Tenká vrstva broušeného hliníku dodává na exkluzivitě a tělo tabletu vypadá skutečně velmi dobře. Mimo designové stránky budete velmi mile překvapeni i ve chvíli, kdy tablet vezmete do ruky. Je totiž velmi lehký, dle Alcatelu se dokonce jedná o nejlehčí 12palcové zařízení daného druhu, tedy s Windows 10. Konkrétně váží samotné tělo pouze 599 gramů.

TIP: Alcatel Plus 12: ideální mobilní kancelář na cesty

Tablet je po hardwarové stránce spíše průměrný. Ovšem i když se nejedná o žádného trhače asfaltu, tak tablet na stánku fungoval dobře. Vše bylo plynulé a kancelářské balíčky včetně prohlížeče s více než deseti záložkami nedělaly žádný problém, tablet stále reagoval bez zaváhání, a to i při dalších činnostech. Plus 12 sice nemá výkonu na rozdávání, ale zdá se, že na běžné činnosti i nějakou méně náročnou hru by tento tablet měl stačit. Ostatně konkrétně je poháněn Intel Celeron n3350 a 4 GB RAM.

Zcela spokojeni jsme byli s 12palcovou obrazovkou. Full HD rozlišení je vzhledem k úhlopříčce a využití zcela dostačující. Navíc již se jedná o 2v1, ne o telefon.

Alcatel Plus 12

2v1 samozřejmě musí být dodáváno s klávesnicí. U ní mě mrzelo, že nebylo možné regulovat sklon tabletu a uživatel se musí přizpůsobit svému zařízení. Ideálně by tomu mělo být přesně opačně. Vlna zklamání následně pokračuje při pohledu na touchpad, který je prostě špatný. Reakce, rolování, klikání. I u těch nejelementárnějších věcí touchpad váhá, a to je špatně. Samozřejmě máte dotykový displej, ale touchpad by se na cestách hodil. S připojenou klávesnicí ovšem stále získáte pohodlné psání a navíc další port – klasické USB-A. Musíme také připomenout, že již na těle Plus 12 se nachází microHDMI a USB-C. Konektivita je tak špičková a zahrnuje i slot na SIM kartu.

Alcatel lze chválit za příjemnou klávesnici hezký design, plnohodnotné Windows 10, zabezpečení Windows Hello nebo čtečku otisku prstů. Alcatel Plus 12 navíc nabídne i LTE konektivitu a na cesty se jeví jako vhodný parťák. O to více nás mrzí, že se touchpad nepovedl a zbožně doufáme, že tento problém ještě Alcatel odstraní.

Na trhu by se měl Alcatel Plus 12 objevit během července. Jeho doporučená maloobchodní cena je nastavena na 16,5 tisíce korun včetně DPH.

Technické parametry Alcatel Plus 12

Kompletní specifikace
Konstrukce284 × 175 × 7,9 mm, ? g, konstrukce: ?, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 11,6" (1 920 × 1 080 px)
ChipsetCPU: 2×1,1 GHz
PaměťRAM: 4 GB, disk: 32 GB (SSD), paměťové karty: microSD
Konektory0× USB 3.0, 1× USB 2.0, video: microHDMI, další: ne
Datové funkcemodem: LTE, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémWindows 10
Akumulátor6 900 Wh, udávaná výdrž: ? hodin
Dostupnostčervenec 2017, 12 990 Kč
Diskuze ke článku
Xxx
Proč jsou nejvybavenější Alcately jako tento PLUS 12, nebo IDOL 4 PRO s Windows? Proč představují s Androidem pouze lowendy?
Petr “Koumič” Koumar
Petr “Koumič” Koumar
Tak ta cena je ale sakra přemrštěná! To koupí snad jen blázen.
ANO
V clanku 16.5 .... ve videu 13.5 a v tabulce 13 tisic .... tak co je spravne?
A ve videu 32GB uloziste a v tabulce 64GB, tak jak teda?:o)
Siorjao
Máte to v tej tabuľke správne ? CPU 1,1 GHz x 2 ?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze