Alcatel OneTouch Pixi 3 (5.5): dostupný tabletofon ve dvou verzích

Na počátku ledna představil Alcatel svou novou řadu Pixi 3, která nabídla prakticky identické telefony, u kterých bylo na výběr ze tří úhlopříček displeje a tří operačních systémů. Nyní tuto řadu doplnil o úhlopříčku 5,5", která řadu Pixi 3 posouvá i do segmentu tabletofonů. Nabídne ho přitom ve dvou verzích s 3G a 4G.

Nový nejvyšší model řady Pixi 3 má nabídnou kombinaci nízké ceny s výkonným čtyřjádrovým procesorem a velkým 5,5" displejem. Má se stát ideálním smartphonem pro všechny, kteří hledají levný tabletofon vhodný na hraní her a sledování filmů.

Použitý displej je typu IPS. Zajímavé přitom je, že 3G a 4G verze se neliší jen v použitém displeji, ale i v rozlišení displeje. Zatímco 3G verze nabízí na úhlopříčce 5,5" vcelku podprůměrné rozlišení 540 × 960 px (qHD), u 4G verze je to o něco lepší 720 × 1280 pixelů (HD). Vzhledem k úhlopříčce je u 3G verze použití tak nízkého rozlišení zklamáním, ale vzhledem k tomu, že se má jednat o entry-level model, nemůžeme čekat zázraky.

Alcatel OneTouch Pixi 3 (5.5)

Další rozdíly pak objevíme uvnitř, kde se v případě 3G verze skrývá čtyřjádrový MediaTek MT6580 neznámého taktu, a u 4G verze je to Qualcomm Snapdragon 210 (MSM8909). Obě verze dostaly 1 GB RAM a interní paměť 8 GB. Tu je možné rozšířit pomocí microSD karty až o 128 GB u 4G varianty.

Stahování maximální rychlostí

Po datové stránce máte k dispozici u 3G verze HSDPA s maximální rychlostí 21 Mb/s a HSUPA 5,76 Mb/s. 4G verze k tomu navíc přidává LTE Cat 4 s downloadem 150Mbit/s a uploadem 50Mbit/s . Obě varianty disponují Wi-Fi 802.11 b/g/n s funkcemi Wi-Fi Direct, Wifi Hotspot a Wifi Display. Nechybí ani Bluetooth 4.0 s A2DP a EDR.

Technické parametry Alcatel OneTouch Pixi 3 (5.5) 4G

Kompletní specifikace
Konstrukce? × ? × ? mm, ? g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5,5" (720 × 1 280 px)
Fotoaparát8 Mpx, LED dioda, autofocus
Chipset
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 8 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: 150 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 5.0
Akumulátor2 800 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnost, ?

Zajímavou funkcí, kterou je vybavena pouze verze s 4G je download booster, který umožní uživateli superrychlé stahování a to k, že bude simultánně stahovat přes LTE a Wi-Fi. Vzhledem k FUP však pravděpodobně velká část českých zákazníků tuto funkci oželí a spokojí se s obyčejnějším stahováním přes Wi-Fi.

Z dalších funkcí nemůžeme opomenout ani osmimegapixelový zadní fotoaparát s autofokusem a LED diodou. Příznivci selfie pro změnu ocení přední kameru s rozlišením 5 Mpx.

Obě varianty Pixi 3 (5.5) se liší i kapacitou svého akumulátoru. Zajímavé na tom nicméně je, že vyšší kapacitu nedostala 4G varianta. V jejím případě má akumulátor kapacitu 2 800 mAh, zatímco u 3G varianty to je 2 910 mAh.

Alcatel OneTouch Pixi 3 (5.5)
Alcatel OneTouch Pixi 3 (5.5) přijde v devíti barvách.

Lollipop a kupa bloatwaru

Alcatel OneTouch Pixi 3 (5.5) běží na Androidu 5.0 Lollipop. Alcatel jde cestou výrobců, kteří do svých telefonů instalují velké množství bloatwaru. Předinstalované zde najdete nejen populární aplikace, jako je Facebook, Twitter, WhatsApp nebo Viber, ale i různé grafické filtry a editory fotografií. Předinstalované hry, pak mají uživatelům poskytovat hodiny zábavy.

Na čem Alcatel nešetřil je počet barevných variant, které zákazníkům nabídne. Telefon bude k dispozici v hned v devíti barvách: Volcano Black (černá), White (bílá), Amber Orange (oranžová), Tango Red (červená), Neon Pink (růžová), Laser Yellow (žlutá), Vivid Green (zelená), Sharp Blue (modrá) a Metallic Silver (stříbrná). O ceně a dostupnosti však zatím nemáme žádné informace.

Technické parametry Alcatel OneTouch Pixi 3 (5.5) 3G

Kompletní specifikace
Konstrukce? × ? × ? mm, ? g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5,5" (540 × 960 px)
Fotoaparát8 Mpx, LED dioda, autofocus
Chipset
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 8 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 5.0
Akumulátor2 910 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnost, ?

Zdroje: Tisková zpráva

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze