Alcatel OneTouch Go: první dojmy z IFA 2015

1

Na IFA 2015 představil zcela novou řadu také Alcatel OneTouch. Nese název Go a obsahuje telefon Play a hodinky Watch. Nejedná se však o zcela běžnou placku a jednoúčelové hodinky. Pokud chcete vědět více, tak se podívejte na naše první dojmy doplněné o videopohled a fotogalerii přímo z Berlína.

Alcatel OneTouch Go Play se od běžných 5palcových telefonů odlišuje hned v několika směrech. Tím prvním je design. Telefon se dostane ve čtvrtém kvartálu roku 2015 na trhy hned v několika barevných kombinacích, mezi nimiž nechybí například modrá, bílá, růžová, černá a barevné kombinace s jemnými tečkami. Design je rozhodně důležitý, u Alcatelu OneTouch je navíc sklouben s materiály zajišťující odolnost IP67. Celkově pogumovaný kryt navíc má zaručit pád na tvrdý podklad až z 1,5metrové výšky.

Alcatel OneTouch Go – první pohled z IFA 2015

Design je důležitý a nám se líbí, ale ještě důležitější je celkový pocit z telefonu. I díky použitým materiálům se telefon velmi pohodlně drží. Rozhodně se nemusíte obávat nechtěného vyklouznutí. V průměrné ruce si Go Play rychle najde svoje místo a téměř jej nebudete chtít položit.

Alcatel OneTouch Go

Samotná výbava je spíše podprůměrná. HD displej, Snapdragon 410 společně s 1 GB RAM nikoho neokouzlí. Na druhou stranu by to mělo dostačovat. Prostředí od Alcatelu OneTouch by ovšem mohlo vyžadovat i více. Praktický chod miniaplikací si určitě řekne o svoji dávku výkonu. Na konečný verdikt je ovšem příliš brzo. Zatím můžeme potvrdit, že se telefon skutečně dobře drží, nabídne zajímavý design a za zatím neoznámenou cenu se ho dočkáme do konce roku.

Ve stejném designu si lze pořídit i Go Watch. Hodinky samotné se vám sice k telefonu budou hodit, ale jinak jejich plastový design nijak nepřekvapí a využijete je především při sportovních aktivitách. Designový prvek do společnosti to bohužel není a už vůbec nepůsobí dojmem vysoké ceny nebo luxusu.

Alcatel OneTouch Go Watch

Na druhou stranu nejsou hodinky vůbec špatné. Spojit je můžete s Androidem a iOS. Nabídnou základní notifikace, vyhledání telefonu, kompas, měření tepu a slušnou výdrž 2 až 5 dní. Jedná se sice o velmi základní funkce a omezeni budete i aplikačně, protože uvnitř je vlastní software od Alcatelu, ale méně náročnému zákazníkovi by měly posloužit dobře. Vše tak závisí i na ceně, která rovněž nebyla dosud oznámena.

Technické parametry Alcatel OneTouch Go Play

Kompletní specifikace
Konstrukce143,3 × 73,3 × 9,2 mm, 151 g, odolnost: IP67
Pásek?, vyměnitelný: ?, zapínání: ?
DisplejTFT IPS, 5" (1 280 × 720 px), tvar: ?
SystémAndroid 5.0, kompatibilní s: ?
Datové funkceBluetooth: 4.0, Wi-Fi: 802.11b/g/n, mobilní sítě: ?, NFC: ne
ChipsetQualcomm Snapdragon 410 MSM8916, CPU: 4×1,2 GHz
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 8 GB, paměťové karty: microSDHC
Akumulátor2 500 mAh, nabíjení: ?, doba nabíjení: 2:52 hodin
DostupnostQ4 2015, 3 990 Kč

Technické parametry Alcatel OneTouch Go Watch

Kompletní specifikace
Konstrukce? × 49,2 × 13,6 mm, 55 g, odolnost: IP67
Pásekumělý, vyměnitelný: ano (22 mm), zapínání: motýlová spona
DisplejTFT IPS, 1,22" (240 × 240 px), tvar: kruhový
Systémproprietální, kompatibilní s: Android, iOS
Datové funkceBluetooth: 4.0, Wi-Fi: ne, mobilní sítě: ne, NFC: ano
ChipsetCPU: 1×180 MHz
Paměťvnitřní paměť: ?, paměťové karty: ?
Akumulátor225 mAh, nabíjení: micro USB
Dostupnostleden 2016,