Alcatel 1 je základní smartphone s Androidem Go na špatném displeji

6
Alcatel 1 je základní smartphone s Androidem Go na špatném displeji
  • Alcatel představil svůj vlastní počin s odlehčeným Androidem Go
  • Protáhlý 5palcový displej je vybaven nízkým rozlišením
  • Cena by neměla přesáhnout 2 tisíce korun

Zatímco někteří výrobci své portfólio kompletují vlajkovou lodí, Alcatel šel opačnou cestou. Dnes představil svůj vůbec nejzákladnější smartphone s prostým názvem Alcatel 1. Novinka má tu nejchudší výbavu, kterou si dnes dokážete představit. Ani to však výrobci nezabránilo nasadit protáhlý displej s poměrem stran 18:9, díky čemuž bude telefon kompaktní. Větší problém však znamená nasazení nízkého rozlišení 960 × 480 pixelů.

Alcatel 1

Hardware rovněž nepřekvapí. Sílu, pokud o nějaké můžeme hovořit, telefonu dodává čtyřjádrový procesor MediaTek MT6739 a 1GB operační paměť. Úložný prostor pojme 8 GB dat a nechybí slot pro paměťové karty. O základní chod systému se však netřeba obávat. Alcatel novinku osadil Androidem Go, který je speciálně upraven pro použití na slabších procesorech. Upraveny jsou také aplikace. Hlavní fotoaparát disponuje 5megapixelovým rozlišením a přisvětlovací LED diodou. Naopak se již nedostalo na automatické ostření. Čelní kamerka má 2 megapixely, respektive 5 megapixelů softwarovým dopočítáním.

I Levný Alcatel 1 podporuje rychlá data LTE či Bluetooth 4.2. O přísun energie se stará baterie o kapacitě 2 000 mAh. Novinka bude dostupná i na evropských trzích v černé,modré a zlaté variantě. Je nasnadě, že Alcatel 1 zamíří do rukou nenáročných uživatelů nebo dětí. Cena je stanovena na 79 eur, což jsou v přepočtu 2 tisíce korun.

Alcatel 1

Rozměry137,6 × 65,7 × 9,8 mm, 134 g
DisplejTFT TN, 5" (960 × 480 px)
Fotoaparát5 Mpx, video: 1 280 × 720 px, 30 FPS
ProcesorMediaTek 6739, 4×1,28 GHz
PaměťRAM: 1 GB, úložiště: 8 GB, microSDXC
Akumulátor2 000 mAh
Diskuze ke článku
mrtva_zizala
pojem ODPAD posunul Alcatel na uplne jinou daleko vyssi resp. nizsi uroven... hnus.
Absolut NoFak
Domrvený android a displej. V podstatě takový Šmažčunt Galaxy S něco.
#TFS
5" (960 × 480 px) :D Ouu.
Nechtel bych..
Kunťa Punťa
Kunťa Punťa
Proboha proč.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze