Aktualizujte si iPad a iPhone na iOS 5.1.1. Co je nového?

15

Společnost Apple vydala novou verzi operačního systému iOS pro iPhone a iPad, jejíž označení je 5.1.1. Z pojmenování je zřejmé, že nejde o žádnou zásadní aktualizaci, opravuje pouze některé drobné chyby. V redakci jsme ji hned vyzkoušeli. Pojďte se s námi podívat, co je nového.

Nová verze iOS 5.1.1 se objevila docela nečekaně, Apple ji dopředu nijak neavizoval. To potvrzuje, že jde pouze o minoritní update, který opravuje méně závažné problémy. Neznamená to, že byste si ji neměli nainstalovat, je dobré mít vždy poslední verzi OS, ale vyloženě spěchat s ní určitě nemusíte. Aktualizační soubor má 47,3 MB, stáhnout a nainstalovat ho můžete přímo v iPhone / iPadu, nebo přes iTunes v počítači.

Aktualizace na iOS 5.1.1

Změny v iOS 5.1.1 oproti 5.1 jsou následující:

  • Zvýšení spolehlivosti při používání volby HDR pro fotografie pořízené pomocí zkratky na uzamčené obrazovce
  • Řešení chyb, které mohly na novém iPadu bránit v přepínání mezi 2G a 3G sítí
  • Oprava chyb, které za určitých okolností ovlivňovaly přehrávání videa přes AirPlay
  • Zvýšení spolehlivosti při synchronizaci záložek a seznamů četby ze Safari
  • Oprava problému, který mohl po úspěšném nákupu způsobovat zobrazení upozornění "Nelze koupit"

Aktualizace na iOS 5.1.1

Během používání iPhone 4 po této aktualizaci jsem nezaznamenal žádné problémy, takže můžete bez obav instalovat. Zatím se žádné hlášené problémy neobjevily ani na diskuzním fóru společnosti Apple.

iOS 5.1.1

Pokud při pokusu o zahájení aktualizace dojde k chybě, pak internetový provider, přes kterého jste připojeni, nemá patrně aktuální záznamy DNS serverů, které neznají adresu aktualizačního serveru. Stačí, když si ve vašem počítači nebo routeru změníte adresy DNS serverů na jiné, poté vám již aktualizace projde. Máme vyzkoušené například DNS servery od Google, jejichž adresy najdete zde.

Vyzkoušeli jste nový iOS 5.1.1? Co na něj říkáte? Narazili jste na nějaké chyby?

Diskuze ke článku
Android suck
Dřž hubu ty debile, já taky nikomu necpu, že android je nepovedená napodobenina geniálního iOSu. Jdi si radši s tim tvým androidem vytřít prdel, k tomu by možná tak moch bejt dobrej.
lahys
Nevim proc se rozcilujes. Ja taky nemam iphone a nic s nakousnutym jablkem, ale tyhle veci vseobecne vitam ze tu o tom pisou. Je to web o mobilech a kazdou informaci tu vitam. Kdyz te to irituje nemusis sem chodit je spousta jinych webu o androidu. Mobilenet ja osobne v posledni dobe vidim jako zdroj nejcerstvejsich informaci.
Brilant
Nechápu typky co melou mimo mísu, vazne trapne...své vytoky citu či představ si pište na na jiných pokecech...neřadim se do zadne škatule, co se tyče OS a rad si přečtu kazdou praktickou radu, která dokáže usnadnit život v dnešním světe výpočetní techniky
Ronny_Bleat
Tohle mi připomíná válku Ati a Nvidia. Mám od apple iphone, ipad, ipod holce nejsou ani dva roky a na Tabletu řádí jako divá. I když mě to omezený jablíčko občas pěkně nas... zase na druhou starnu nejsem hračička abych kupoval každou appku a hrál si s ní. Takže APPLE je fakt dobrej, když ho pochopí i holka který nejsou dva roky. (klobouk dolu) Ovšem ted zrovna řeším připojení k internetu pomocí Iphone a routeru Asus wl500Gp2 pomocí USB a vůbec se mi to nedaří. Věřím že by android toto uměl bez problému... Takže proč hanit konkurenci, ještě k tomu když vydá aktulaizaci, která nám jablíčkářům je skoro k ničemu, ale zájem o své stroje mají a to se musí uznat..

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze