LG Optimus One dostal aktualizaci na Android 2.3 Gingerbread

12

Dlouhé měsíce očekávala početná komunita uživatelů LG Optimus One aktualizaci 2.3 Gingerbread. V současné době je aktualizace již uvolněna i pro majitele brandovaných zařízení od operátorů. Android 2.3 přináší optimalizovaný výkon, podporu formátu V8 nebo zlepšenou výdrž baterie.

Nová aktualizace 2.3 Gingerbread a její uvolnění bylo avizováno původně již na červen. Naštěstí ale již v prvním týdnu měsíce července se začalo s její distribucí mezi zákazníky. Značnou dobu zabralo její testování jak mezi operátory tak i mezi veřejností. Společnost LG avizuje, že uvolněná aktualizace je dokonale stabilní a vyladěná. Přináší řadu velkých i menších změn a zapracovalo se také na odstranění bugů.

Klíčové změny a novinky

  • vylepšená výdrž baterie
  • nový hudební ekvalizér
  • nový multimediální formát V8
  • rychlejší fixace satelitů GPS
  • přehled běžících aplikací
  • vylepšená klávesnice a nové možnosti označování textů
  • rychlejší a svižnější reakce
  • vylepšení v oblasti Wi-Fi

Reporty a postřehy některých uživatelů

  • výrazně rychlejší fixace satelitů
  • opravený touch bug
  • rychlejší reakce
  • nadměrná spotřeba energie při aktivovaném Wi-Fi

Označení verzí 2.3 Android

  • T-Mobile - LGP500AT-00-V20g
  • Vodafone - LGP500AT-00-V20g
  • Volná distribuce - LGP500AT-00-V20c

Uživatelé se mohou těšit na řadu nových funkcí a množství vylepšení. Nová verze systému přináší radikální vylepšení řízení spotřeby. Systém nyní mnohem efektivněji řídí všechny aplikace v systému, včetně těch, které běží na pozadí. Pokud některá aplikace na pozadí nepřiměřeně vyčerpává baterii, aniž by uživatel konkrétní aplikaci využíval, systém ji dokáže pozastavit a tím prodloužit výdrž baterie. Uživatelé se přímo z menu telefonu dozvědí, které komponenty či procesy nejvíce odebírají energii z baterie a okamžitě tak mohou odhalit největšího žrouta energie. S tím úzce souvisí také vylepšená správa aplikací běžících v telefonu. Přímo z hlavní plochy systému zobrazí uživatel běžící aplikace, uvidí, jak dlouho aplikace běží a kolik místa zabírá v operační paměti. Jedním kliknutím lze nepotřebnou aplikaci ukončit a tím uvolnit operační paměť, zrychlit reakce telefonu a prodloužit jeho výdrž. Nová verze systému také rychleji spouští nové aplikace a rychleji přepíná na ty, které běží v pozadí. Může za to zcela přepracovaný garbage collector. Pro uživatele to znamená rychlejší běh aplikací a znatelně rychlejší reakce telefonu. Že se nejedná jen o kosmetické změny potvrzují také aktualizace mnoha systémových knihoven, včetně samotného jádra systému (Kernel je ve verzi 2.6.35).

LG P500 Optimus One - oficiální fotografie
TIP: Přečtěte si recenzi Recenze LG Optimus One – Skvělá trefa do černého

Změny se dotkly také multimédií. Aktualizovaná verze systému dostala zcela nový multimediální framework, který přináší podporu pro zbrusu nový multimediální formát od Googlu – VP8. Pro uživatele to znamená, že videa (i na internetu) budou přehrána maximálně plynule a s nižším zatížením CPU a tím také delší výdrží. Kdo používá telefon i jako MP3 přehrávač, ten jistě přivítá také nový grafický ekvalizér, díky kterému je možné individuálně nastavit zdůraznění výšek a hloubek při přehrávání hudby. Další změny již opravdu patří do kategorie „kosmetické“. Bylo přepracováno uživatelské rozhraní tak, aby se uživatel rychleji dostal k některým položkám, nové notifikační lišty a nových ikon si všimnou jen největší detailisté.

LG P500 Optimus One - oficiální fotografie

Pokyny pro instalaci

Aktualizace se do telefonu nahraje automaticky – systém si v pravidelných intervalech kontroluje nové verze systému. Pokud budou chtít zákazníci provést aktualizaci ručně a okamžitě, zvolí v menu telefonu »aplikaci Oznámení o aktualizaci »Zkontrolovat nyní«. Veškerá nastavení telefonu zůstanou zachována, včetně kontaktů, kvůli aktualizaci tedy není třeba provádět žádnou zálohu telefonu. Při aktualizaci je doporučeno, aby baterie telefonu byla nabitá aspoň na 50 %. Během aktualizace není možné telefon používat.

LG P500 Optimus One

TIP: Potřebný software ke stažení naleznete zde

Máte již nainstalovanou aktualizaci? Pochlubte se s námi o vaše postřehy a dojmy? Jste spokojeni s novým perníčkem? Neváhejte použít diskuzi zde pod článkem.

Zdroje: TZ LG

Diskuze ke článku
Jan
Výborný... A kdy se dočká aktualizace Optimus 2X ? :(
Michal Kostka
Michal Kostka
Bohužel vás nepotěším. České zastoupení LG začne perník testovat v srpnu. Mnohé zdroje, mezi nimiž je například britské zastoupení LG uvedlo prostřednictvím stránek facebook, termín pohybující se v rozmezí říjen - listopad. Vzhledem k tomu, že LG si dává na čas a uvedené termíny pro něj nejsou zrovna moc směrodatné lze počítat s horší variantou....
dagondrive
Dobry den mam LG Optimus One a aktualizoval jsem si ho na Android 2.3 ale nemuzu nejak dohledat hudební ekvalizér ? Neni tam nekde skryty nebo tak? Dekuju za odpoved:-)
PetrH
Dobrý den. Kdy bude oprava na Samsunga Galaxy Mini nevíte?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze