Acer začne v ČR a SR oficiálně prodávat své smartphony

3

Acer je zatím mezi českými zákazníky známý zejména svými notebooky. V nejbližší době však hodlá portfolio u nás prodávaných výrobků rozšířit i o své smartphony s Androidem. Česká pobočka o tom informovala na svém profilu na sociální síti Google+. Kromě České republiky se oficiálního prodeje dočkají i zákazníci na Slovensku.

V současnosti již na českém trhu Acer nabízí své tablety s Androidem i Windows. Firma slibuje, že se mohou zákazníci těšit na perfektní zákaznickou podporu. Podrobnosti o nabízených modelech, cenách a časovém rámci však zde neuvádí. Je pravděpodobné, že bychom se však měli dočkat v řádu týdnů. Na druhou polovinu března chystá český Acer tiskovou konferenci, na které budou zveřejněny podrobnosti.

Ve svém postu na Google+ nicméně Acer láká hned na dva modely Liquid E3 a Liquid Z4. Budou zřejmě tyto dva modely, se kterými se Acer pokusí zaujmout české a slovenské zákazníky.

Oba modely by měl Acer ukázat i na nadcházejícím veletrhu MWC 2014 v Barceloně, kde nebude chybět ani redakce mobilenet.cz. Vyšší model Liquid E3 by měl podle uniklých informací nabídnout čtyřjádrový procesor taktovaný na 1,2 GHz a 4,7" displej s rozlišením 1280 ×720 pixelů nebo 960 × 540 pixelů a 13 Mpx zadní fotoaparát. Kromě verze na jednu SIM by také měl existovat ve verzi Dual SIM.

Liquid Z4 je pak zástupce levných telefonů a bude disponovat 4" displejem s rozlišením 800 × 480 pixelů, dvoujádrovým procesorem taktovaným na 1,3 GHz, a stejně jako Liquid E3 interní pamětí s kapacitou 4 GB a slotem na microSD karty. Oba telefony pak poběží na Androidu 4.2.2 KitKat.

Zdroje: plus.google.com, mobilegeeks.de