Acer Swift 7 opět boří hranice. Displej nemá rámečky a neváží ani kilo

3
Acer Swift 7 opět boří hranice. Displej nemá rámečky a neváží ani kilo
  • Acer Swift 7 zaujal v Las Vegas tloušťkou pod 1 centimetr a hmotností pod 1 kilogram
  • Acer se zbavil také rámečků, displej zabírá 92 % přední části
  • Ve výbavě nechybí dva USB-C konektory a baterie s 10hodinovou výdrží

Již v srpnu loňského roku nás Acer nalákal na novou generaci Swiftu 7, tedy extrémně tenkého a lehkého notebooku. My jsme se už tehdy velmi těšili, dostali jsme totiž příslib na notebook téměř bez rámečků, navíc s hmotností pod 1 kilogram a tloušťkou pod 1 centimetr. A víte vy co? Acer dodržel svá slova, a tak se na tento exkluzivní kousek můžeme podívat detailněji.

Acer Swift 7 SF714-52T

Acer Swift 7 je 14palcový notebook, který se nachází v těle 13palcového modelu. Rozměry činí 317,9 × 191,5 mm, tloušťka přitom nedosahuje ani jednoho celého centimetru (9,95 mm). Hmotnost je více než příjemná, nový Swift 7 (SF714-52T) váží 890 gramů.

Možná vás napadá, z čeho že je vlastně Swift 7 vyrobený. Jde o speciální slitinu hořčíku s lithiem a hořčíku s hliníkem. Právě druhá kombinace zajišťuje odolnost klávesnice a pevnou podporu při psaní. Tyto materiály jsou dvakrát až třikrát pevnější než standardní hliníkové slitiny o stejné tloušťce, ale přitom o 20 až 35 % lehčí, aby udržely hmotnost notebooku pod 1 kg. Kromě toho Acer použil mikroobloukovou oxidační povrchovou úpravu k tomu, aby na notebooku vytvořil povrch s elegantním materiálem připomínajícím keramiku. Novinkou je i bílá barevná varianta.

14palcový IPS displej má rozlišení Full HD, tedy 1 920 × 1 080 pixelů. Je samozřejmě dotykový a nabídne jas 300 nitů. Potěší krycí sklo Gorilla Glass 6. generace, které zajistí odolnost proti poškrábání.

Swift 7 je poháněn nejnovějším procesorem Intel Core i7-8500Y osmé generace, přičemž se může pochlubit bezventilátorovou konstrukcí. Výkon nebude dostačovat na hraní náročných her, od toho tu ale Swift 7 není. Maximem bude 512 GB SSD a 16 GB LPDDR3 RAM. Baterie by měla dle slov Aceru vydržet 10 hodin.

Konektivitu zajišťuje dvojice USB-C podporující jak rozhraní USB 3.1 Gen2, tak Thunderbolt 3 pro vysokorychlostní přenosy při současném napájení notebooku a připojení k jakémukoli displeji. Dostalo se i na kombinovaný konektor pro sluchátka a reproduktory.

I přes extrémně nízkou tloušťku nabízí Acer Swift 7 podsvícenou klávesnici, která má zdvih 1,1 milimetru. Corning Gorilla Glass touchpad je dle slov výrobce přesný a citlivý jak při ovládání kurzoru, tak při posouvání stránky. Tento skleněný touchpad má také integrováno tlačítko, podporuje gesta s více dotyky současně a citlivé fyzické kliknutí. To by mohlo znamenat citelné vylepšení oproti řešení u aktuální generace Swift 7, kde se touchpad příliš nepovedl. Čtečku otisků prstů nalezneme ve vypínacím tlačítku.

Acer Swift 7 SF714-52T

Acer Swift 7 (SF714-52T) bude dostupný od dubna, a to za cenu startující na 46 tisících korunách (8 GB RAM a 256GB interní paměť).

Partnerem zpravodajství z veletrhu CES 2019 je společnost Huawei se svým fotomobilem Mate 20 Pro.
Diskuze ke článku
pet
sakra proc konecne neco neudelaji poradne ale zase je to na pul!!

kdyby mel tak maly ramecek i dole a displej byl odmimatelny tak bude supeeer!!

nwbo at konecne udelaji i verzi i pentiem, 8 gb ram, 128 gb diskem a cenou do 13.000 aby byl pro lidi a ne pro milionare

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze