Acer na veletrhu BETT představil nové 11,6" Chromebooky

2
Acer na veletrhu BETT představil nové 11,6" Chromebooky
  • Všechny nové modely splňují vojenský standard MIL-STD 810G
  • Novinky nabídnou displej překrytý antimikrobiálním sklem Corning Gorilla Glass 2 a klávesnici odolnou vůči polití vodou
  • Dvojice portů USB 3.1 Type-C zajistí přenosy dat, nabíjení i obrazový výstup

Acer na veletrhu BETT Show představil novou sadu 11,6" Chromebooků určených pro zákazníky ze vzdělávacího sektoru. První z novinek je model Chromebook Spin 511, který díky dvoujádrovým procesorům Intel Celeron N4000, nebo čtyřjádrovým N4100 osmé generace poskytuje solidní výkon po celý den. Chromebook poskytuje také rychlé a spolehlivé připojení k internetu pomocí gigabitové 2×2 802.11ac MU-MIMO Wi-Fi Intel.

Chromebook 311

Nové 11,6" Chromebooky vyhovují přísným americkým vojenským standardům MIL-STD 810G a mohou se pochlubit zesílenou konstrukcí a speciálním nárazníkem, díky čemuž odolají pádu z výšky až 122 cm a až 60kg zátěži směřující dolů. Kromě toho mohou 11,6" Chromebooky využívat i malé děti, jelikož splňují hlavní bezpečnostní normy týkající se hraček.

Chromebook Spin 511 (R752T) poskytuje konstrukci odolnou i konvertibilní. Acer Chromebook Spin 511 je vybaven panty umožňujícími otevření víka až do úhlu 360°, takže lze dotykový displej využívat ve čtyřech různých režimech: tablet, notebook, displej a stan. Kromě toho je dotykový displej překrytý ochranným sklem Corning Gorilla Glass 2 poskytujícím ochranu proti poškrábání. Toto čistší a tužší krycí sklo je pokryto antimikrobiální sloučeninou, která odolává nárůstu zápachu a tvoření skvrn způsobenými mikroorganismy na dotykových displejích. Chromebook Spin 511 lze zakoupit s volitelným stylusem Wacom EMR, takže studenti mohou Chromebook využívat pro skicování, poznámky a další. Navíc jim umožňuje volitelný do prostoru směřující 5Mpx fotoaparát pořizovat fotografie a videa.

Acer Chromebook 311 (C733) přidává k funkcím zajišťujícím vyšší odolnost ještě klávesnici odolnou vůči polití, díky čemuž je ideální volbou do vědeckých laboratoří a tříd, kde mohou studenti Chromebook využívat i v blízkosti vody. Klávesnice odolá polití vodou o objemu až 330 ml, která následně vytéká odtokovými kanály ven ze spodní části šasi.

Chromebook Spin 511

Další novinkou je Acer C733, který bude nabízen ve variantě s dotykovým (C733T) a s klasickým nedotykovým (C733) displejem. Díky nejnovějším dvoujádrovým procesorům Intel Celeron N4000, nebo čtyřjádrovým N4100 osmé generace poskytuje solidní výkon po celý den společně s delší výdrží na baterii a spolehlivým připojením k internetu prostřednictvím gigabitové 2×2 802.11ac MU-MIMO Wi-Fi Intel. Dále byly představeny modely Acer Chromebook 311 poháněné nejnovějšími procesory AMD: konvertibilní Chromebook Spin 311 (R721T) s 360° panty a Chromebook 311 (C721) s tradiční notebookovou konstrukcí.

Modely Acer Chromebook R721T a C721 jsou poháněny APU AMD A4-9120C sedmé generace s grafikou Radeon, aby zajistily streamování videa, chod nejnovějších aplikací, hraní webových her a bezproblémové surfování na internetu. Nové modely R721T a C721 zajišťují maximální provozuschopnost, jsou vybaveny klávesnicí uzpůsobenou pro použití ve školním prostředí, která je obtížně poškoditelná a snadno servisovatelná. Navíc se klávesnice u obou modelů také mohou pochlubit odolností vůči polití vodou o objemu až 330 ml. Také touchpady jsou odolné vůči vlhkosti.

Náš 11,6" formát je páteří Chromebooků Acer pro vzdělávání už od doby, kdy jsme uvedli první model v roce 2011,“ řekl James Lin, generální ředitel divize Commercial and Detachable Notebooks, IT Products Business ve společnosti Acer. „Dnes nabízíme nejširší škálu možností, jakou jsme kdy měli, takže zákazníci ze vzdělávacího sektoru mohou dostat přesně takový Chromebook Acer, jaký bude vyhovovat jejich potřebám a rozpočtu. Všechny nové modely se mohou díky odolné konstrukci pochlubit prvotřídní spolehlivostí, stejně jako snadným používáním a správou, což ocení především IT oddělení.

Nové Chromebooky Acer budou pro firemní zákazníky a zákazníky ze vzdělávacím sektoru v oblasti EMEA k dispozici ve druhém čtvrtletí roku 2019.

Diskuze ke článku
Jirka
No tu klávesnici bych raději viděl dotykovou a né manuálmí.také mám Acer spin rok a půl starý a už byl dvakrát na opravě.A zrovna klávesnice.Také nevím koho napadlo na myši zrušit ty tlačítka.na ovládání zcela nefunkční.Omlouvám se,že to píšu tak laicky,ale jsem pouze uživatel a moc mě ani nezajímá jak to funguje,ovšem nějakou představu mám.Na reproduktory bych dal vodě odolnou membránu,jak jaká je i některém voděodolném telefonu a ty klávesnice,které se vlastně na počítači používají nejvíc,tak je prostě dát na zjednodušený dotykový displej a je po problému.Zároveň se domnívám,že by ho to stenčilo a odlehčilo.No nemyslím si,že by ho to výrazně zdražilo.Věci jdou dělat líp,ale nechápu proč se výrobcům nechce.
Jirka
No a v textu vydíte zase tu chybu té klávesnice.Jak pořádně nezmáčknu na klávesnici tlačítko na velké písmeno,tak to píše malé a to mě dost štve.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze