Acer Chromebook 11: utajený hliník a Chrome OS

2

I Acer s předstihem před veletrhem CES v Las Vegas představil své novinky, mezi nimiž se vyjímá nový Chromebook 11. Ten sice nabídne pouze základní výbavu v čele s procesorem Intel Celeron, ale jeho silnou stránkou bude nízká cena. Pod plastovým povrchem se navíc nachází hliníková konstrukce, díky níž by měl odolat i hrubšímu zacházení.

Acer je svými Chromebooky proslulý a pro letošní CES si připravil Chromebook 11. Tělo zařízení na první pohled působí plastovým dojmem, ale pod plastem se skrývá hliníková konstrukce, která zpevňuje celé zařízení a notebook by tak měl v zavřeném stavu odolat tlaku až 60 kg a pádu z 60cm výšky na roh zařízení. I přes hliníkové zpevnění se hmotnost zastavila těsně nad 1 kg a tloušťka zařízení je 18,6 mm.

Acer Chromebook 11

Chromebook 11 má naprosto základní výbavu, přesto Acer slibuje, že by měl drtivé většině uživatelů Chrome OS stačit. Displej s úhlopříčkou 11,6 palců nabídne pouze základní rozlišení 1 366 × 768 pixelů. Uvnitř tepe procesor Intel Celeron, kterému sekundují až 4 GB RAM a 32GB eMMC úložiště. K dispozici bude i varianta s pouhými 2 GB RAM a 16 GB pro uložení dat.

V notebooku nechybí Wi-Fi 802.11ac a Bluetooth 4.0. Z portové výbavy je to HDMI pro připojení monitoru či televize, jedno USB 2.0 a jedno 3.0. Pro připojení sluchátek využijete 3,5mm jack.

Acer Chroomebook 11 se začne prodávat na konci tohoto měsíce za 229 euro, tedy asi 6 200 Kč.

Technické parametry Acer Chromebook 11

Kompletní specifikace
Konstrukce? × ? × 18,6 mm, 1 100 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
Displej?, 11,6" (1 366 × 768 px)
Chipset
PaměťRAM: 4 GB, disk: 32 GB (SSD), paměťové karty: microSD
Konektory1× USB 3.0, 1× USB 2.0, video: HDMI, další: ne
Datové funkcemodem: ne, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémChrome OS
Akumulátor? Wh, udávaná výdrž: ? hodin
Dostupnostúnor 2016, ?

Zdroje: cnet.com, theverge.com

Diskuze ke článku
ANO
Pominu, ze je to zarizeni k hovnu a dalo by se pouzit leda, kdyby tam sel nahrat operacni system ..... ale to vsichni preberou slova jako "silnou stránkou bude nízká cena", dokonce napisou parametry a cenu a NIKDO se nepozastavi nad tim, ze je to kuwa drahe i na notebook s OPERACNIM SYSTEMEM???!!!! Ja chapu, ono dostat licenci na WP/WM neni automaticke a vyrobce musi splnovat jiste predpoklady, takze vzit androidi telefon a automaticky ho prehranim SW premenit na smartphone neni zcela trivialni. A ano, vzit windows NB, nalepit logo, uzamknout v biosu bootloader, zvysit cenu, usetrit za licenci a nahrat tam guglu hnuj, to je samozrejme bez prace a zadarmo ... a kdyz se neprodaji, tak to zase odlepi, odkodujou bios a nahrajou tam OS, ale fakt se jim to vyplati? Clovek chromy koupi jenom omylem a v rozvinutych zemi do 14ti dnu proste vrati ... fakt se jim to vyplati tyhle saskarny kvuli petistovce omylem prodanych kusu?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze