A10 pro Apple by příští rok měl vyrábět jediný výrobce

32

Jak už se pomalu stává tradicí, zahájení prodejů nových iPhonů poznamená menší či větší skandál. Po nefunkčních anténách a ohýbajících se konstrukcích přišla letos „chipgate“ s dvojicí různě výkonných a úsporných procesorů. Příští rok by se to však již nemělo opakovat.

Je chipgate skutečný problém, nebo jenom snaha o zviditelnění? Stejně jako u předchozích problémů není jednoduché dobrat se pravdy. Vypadá to ale, že Apple nechce příští rok podobnými komplikacemi procházet znovu.

Podle zpráv průmyslových analytiků totiž bude procesory s označením A10, které nejspíše nalezneme v iPhonu 7 a jeho variantách, bude vyrábět jediný výrobce. Tím bude společnost TSMC, což znamená, že korejský Samsung je ze hry.

Apple A9 CPU

Další spekulací je i možnost, že TSMC přejde na 10nm výrobní proces. Tím začíná dlouhá řada úvah, spekulací, analýz, drbů a úniků, na jejichž konci bude iPhone 7.

Zdroje: money.udn.com

Diskuze ke článku
.
Máte tam chybku, je to chipgate, ne chigate. Asi to byl překlik :)
Jozef
Hezký, tak na to si počkám, jestli tohle klapne a Samsung odstaví, tak si Apple zadělá na největší průšvih v historii. Samsung se bez Applu obejde, ale Apple bez Samsungu ne a jestli se o to pokusí, tak iphone 7 a nejen on, bude pořádné fiasko. Pokud si v TSMC myslí, že by dokázali uspokojit takovou poptávku tak hulí asi dobrej matroš. V Applu neumí navrhnout procesor a vinu hází na Samsung, že jim to vyrobil tak jak chtěli. Pomalu tuto firmu nemůžu ani cítit a to jsem jim do křtánu narval desítky tisíc.
Strášce Galaxyje
TTvl. tak tohle je fakt solidní diagnóza. Sotva utichne flejwór v diskusi pod recenzi šestky eska, tak tady zase víříte vody, okolo sedmičky.
Grom51
Má to vyrábět Intel .. už na tom makají tísíce zam.
http://www.gsmarena.com/the_next_iphone_might_be_powered_by_intel_chips-news-14534.php

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze