5G od Vodafonu pokrývá 70 % populace. Operátor láká na zvýhodněné tarify

5G od Vodafonu pokrývá 70 % populace. Operátor láká na zvýhodněné tarify
Fotografie: Vodafone
  • Nejrychlejší mobilní síť tak může využívat více než 7 miliónů obyvatel ČR
  • Tarif Neomezený Super lze pořídit s trvalou slevou 200 Kč

Vodafone je aktuálně jednoznačným lídrem v rychlosti pokrývání území České republiky signálem sítí 5G. Důvodem je mimo jiné i to, že již loni v létě vypnul starší síť 3G a uvolnil potřebné frekvence. Signál 5G od Vodafonu je v tuto chvíli dostupný pro 70 % populace České republiky, jinými slovy pro více než 7 miliónů lidí.

Vodafone

„Mobilní síť masivně modernizujeme a zavádíme 5G celoplošně, nejen ve vybraných regionech. Celkově máme pro datovou 5G a LTE síť připraveno celých 157 MHz pásma a budujeme síť s vysokou kapacitou. Mimo jiné používáme i samostatné pásmo pro 5G na frekvenci 3 500 MHz a ještě tento měsíc začneme využívat i pásmo 700 MHz. Snažíme se co nejvíce a nejrychleji rozšířit 5G po celém Česku,“ říká Slavomír Slanina, ředitel pro rozvoj sítí Vodafonu.

A doplňuje jednoduchý příklad: „Představme si prostor kolem nás jako dálnici, kde je malá část určená pro přenos mobilních dat. Jen díky přechodu z technologie 4G na 5G má tento pruh dálnice okamžitě nejméně dvojnásobnou kapacitu, lidé tak mohou pohodlně přenést větší objem dat. Nebo se prostě může připojit více zařízení najednou.

S ohledem na rostoucí dostupnost rychlého mobilního internetu si Vodafone připravil novinku týkající se tarifu Neomezený Super. Tarif za dosavadních 799 Kč lze nově získat se zvýhodněním 200 Kč napořád. Tedy za 599 Kč měsíčně, a to při pořízení spolu s pevným internetem. Navíc obsahuje službu Zrychlení na maximum, díky které na celkem 5 dní v měsíci získáte na 24 hodin maximální možnou rychlost mobilního připojení podle schopností svého telefonu a dostupného pokrytí. Lze ji pro vybraný den jednoduše aktivovat v internetové samoobsluze nebo aplikaci Můj Vodafone.

tisková zpráva,
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze