125W rychlonabíjení v podání Motoroly Edge 30 Ultra! Jak rychle doplní energii?

125W rychlonabíjení v podání Motoroly Edge 30 Ultra! Jak rychle doplní energii?
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • 125W adaptér je překvapivě kompaktní a příliš se nezahřívá
  • Nabíjet s ním můžete třeba i notebook
  • Podívejte se, jak dlouho trvá nabití baterie z 0 na 80 či rovnou 100 %

Motorola Edge 30 Ultra, která láká například na slibně vypadající fotovýbavu či výkonný Snapdragon 8+ Gen1, zvládá rovněž extrémně rychlé 125W nabíjení. Jako zářná výjimka je navíc přímo takto výkonným adaptérem vybavena ihned od výrobce (není jej tedy potřeba dokupovat) a na rozdíl od telefonů Sony neschází v balení ani kabel typu USB-C/USB-C. V tomto článku se proto zaměříme na to, jak rychle se novinka nabíjí a jaké jsou v této souvislosti možnosti nastavení.

Z 0 na 100 % dřív, než řekneš Moto

Ještě než se podíváme na rychlost nabíjení, zastavme se u samotného adaptéru, který je na daný výkon až překvapivě kompaktní a využívá technologii Power Delivery, což znamená, že s ním spolehlivě (a vysokým výkonem) můžete nabít nejen Edge 30 Ultra, ale i další kompatibilní elektroniku, například notebook. Rovněž hmotnost 169 gramů není nijak nadměrná, tudíž vám může právě tento adaptér posloužit jako skvělá náhrada za nabíječku k notebooku. 125W adaptér by se navíc leckterá konkurence nestyděla nabízet za cenu vysoce přesahující tisíc korun, tudíž lze jeho přítomnost vnímat pouze kladně. Zpátky však k samotnému nabíjení.

V nastavení v sekci Baterie najdeme hned několik možností a režimů, které by měly nabíjení optimalizovat, případně prodloužit životnost baterie, která se skládá ze dvou článků. Poměrně netradiční je možnost omezit nabíjecí kapacitu na 80 % v případě, že by byl telefon připojen k nabíječce po dobu tří dnů či déle. Tento režim však pravděpodobně běžného uživatele zajímat nemusí a je vhodný spíše pro smartphony vystavené u prodejců, které však stejně běží ve speciálním demo režimu. Zajímavější je pak možnost optimalizovat nabíjení tak, aby telefon baterii nabil na 80 % a posledních 20 % nabil těsně před odpojením nabíječky. Vychází přitom ze vzorců chování uživatele.

Samotné nabíjení je pak opravdu bleskurychlé a k našemu překvapení se smartphone nijak zvlášť nezahřívá a samotný adaptér je pouze mírně teplý. Na 71 % jsme se z 0 dostali za působivých 15 minut, což je skvělý výsledek. Je tak jasné, že lze načerpat dostatek energie na celodenní používání během velmi krátké chvíle. Rovněž nabití do 100 % proběhlo nečekaně rychle, viz podrobné grafy dvou různých měření. Telefon zvládá dokonce i 50W bezdrátové nabíjení, pro účely testu nám však scházela takto výkonná bezdrátová nabíječka.

Motorola Edge 30 Ultra

Rozměry161,7 × 73,5 × 8,4 mm, 198,5 g
DisplejPOLED, 6,67" (2 400 × 1 080 px)
Fotoaparát200 Mpx, video: 7 680 × 4 320 px, 30 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 8 Gen1+, 1×3,2 GHz + 3×2,75 GHz + 4×2 GHz
PaměťRAM: 12 GB, úložiště: 256 GBne
Akumulátor4 610 mAh, doba nabíjení: 0:19 hodin
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze