Nejvíce tabletů s Windows 8 a RT prodal Microsoft

Alespoň to tvrdí agentura adduplex, která stojí za výzkumem prodaných tabletů s operačním systémem Windows 8 a Windows RT. Výsledky jsou vcelku zajímavé a hlavně procentuální podíl Windows RT překvapí.

Původně vyšlo na tabletnet.cz, autor: Martin Straka


Vzhledem ke špatným ohlasům a negativním recenzím, které na sebe nabaloval operační systém Windows RT, výsledky velmi překvapí, když se procentuální podíl Windows RT pohybuje okolo celých 14% a to díky jednomu zařízení, kterým je první generace tabletu Microsoft Surface RT.

windows podil

TIP: Microsoft možná představí se Surface mini i Surface Pro 3

Další zařízení, která sama zasahují do celkového podílu, již ve většině případů běží na plnohodnotné verzi Windows – Windows 8. V tomto bodě však musíme zdůraznit, že agentura adduplex je reklamní společnost, která vydala tuto statistiku na základě zobrazení jejich reklam na konkrétním zařízení. K dalšímu zkreslení pak může dojít omezení působnosti této společnosti, která sídlí jen na území USA.

windows podil2

Zásadní vliv na procentuální podíl tabletu Microsoft Surface RT má určitě i vánoční akce, kdy se tablet vyprodával za 199 dolarů (cca 4 000 Kč). I když Microsoft stále velmi zaostává v prodejích svých zařízení za společnostmi, jako je Apple nebo Samsung, tak je to pro redmondskou firmu velmi povzbudivá zpráva.

ms-devices2

Zdroj: Adduplex