HP představilo Pro x2 612: hybridní bussines tablet 2v1

Americká společnost Hewlett Packard dnes kromě klasických notebooků s dotykovými displeji představila také jeden přístroj, který lze stále považovat za tablet. Tím je hybridní tablet Pro x2 612, který můžete připojením ke klávesnici snadno přeměnit na notebook. Navíc je vybaven speciálním dotykovým perem.

Původně vyšlo na tabletnet.cz, autor: Marek Vacovský


Začněme pěkně popořádku – tablet nabídne 12,5palcovou úhlopříčku, díky tomu bude konkurovat například modelu Surface Pro 3 od Microsoftu, jenž též chce nahradit i notebooky. Rozdíl je však v tom, že HP sází na širokoúhlý displej namísto poměru 3:2, který využívá Surface Pro 3.

pro-x2-612 02

Tablet bude poháněn SoC Intel Haswell, dle konfigurace tak můžete volit mezi procesory Intel Core i3 či Core i5, volit můžete dokonce i rozlišení displeje a to mezi HD a FullHD. Procesor pak budou doplňovat 4 až 8 GB paměti RAM a také hybridní úložiště o kapacitě 500 GB.

pro-x2-612

Výdrž přístroje by se bez připojeného doku měla pohybovat okolo 5 hodin, po jeho připojení se pak výdrž prodlužuje až k 8 hodinám. Jak už jsme uvedli, tablet bude podporovat také speciální dotykové pero Wacom, pro které se našlo v tabletu místo, takže jej nemusíte skladovat samostatně.

pro-x2-612 04

HP však bude dodávat několik různých klávesnic – ta nejlépe vybavená s vlastní baterií bude podsvícená a odolná proti polití. Je vybavena také VGA portem, LAN portem a DisplayPortem. Nechybí ani dva USB 3.0 porty a slot na SD karty. Druhá klávesnice, tzv. cestovní, nabídne audio jack, USB port 3.0 a podsvícení, ovšem není vybavena vlastní baterií.

Tablet samotný dále disponuje čipem TPM, čtečkou karet, volitelnou čtečkou otisků prstů a podporou 3G/4G sítí. Tablet HP Pro x2 612 bude dostupný od září, přičemž by jeho základní cena měla činit 600 dolarů (cca 12 000 Kč).

Zdroj: Liliputing