Windows 8.1 with Bing je oficiálně potvrzen

4

Již dříve se spekulovalo o variantě Windows, která bude distribuována se sníženou cenovou sazbou. Tou je Windows 8.1 with Bing a vydáním této verze Windows chce Microsoft zatopit Googlu a jeho Chromebookům, které jsou cenově velmi nízko.

Už dříve udělal Microsoft vstřícný krok vůči uživatelům a OEM výrobcům s tím, že zařízení, která budou mít méně než 8palcový displej dostanou licenci Windows 8.1 zdarma, ale na ostatní zařízení se nějak neohlížel, ovšem nyní je pro ně připraven Windows 8.1 with Bing.

Windows 8.1

Dříve se předpokládalo, že k představení Windows 8.1 with Bing dojde už na vývojářské konferenci BUILD, kterou Microsoft pořádá, ovšem nestalo se tak. Nová edice Windows nebude určená pro tablety, ale spíše pro notebooky, aspoň to takto tvrdí Microsoft. Ačkoliv by se mohlo zdát, že Bing bude jediným možným vyhledávačem, není tomu tak, Microsoft dá uživateli možnost si změnit vyhledávač, takže zaleží na osobních preferencích.

Mnoho zařízení s touto variantou systému má údajně disponovat předinstalovaným předplatným Office 365 nebo přímo kancelářským balíkem Office 2013. Je velmi pravděpodobné, že prvních zařízení se dočkáme na veletrhu Computex 2014 a dle Microsoftu budou Windows levnější než kdykoli dříve.

Zdroje: blogs.windows.com, slashgear.com

Diskuze ke článku
olaf
Neeee to se dockame samych cloudovych sracek jako chromeos. Boze kam tahle doba speje. Proc mam jeste tak 30 let pred sebou ?
kubik393
Pokud Microsoft zachová desktopové aplikace jako Office 365 (má klienta pro desktop takže pro mě je desktopový), Office 2013 a možnost instalovat i z běžných .EXE souborů, nemám s novými Windows 8 problém. Určitě budou určena pro levnější počítače, takže asi obměním svůj "otloukací" notebook s AMD Zacate E-350, proč ne, na silném železe si nechám Windows 7 a budu maximálně spokojen. Na Chrome OS je ještě dost času.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze